JPMorgan’a destek ve danışmanlık hizmeti için izin!

BDDK, uluslararası yatırım bankası JPMorgan'a destek ve danışmanlık hizmeti sunma konusunda izin verdi.

JPMorgan’a destek ve danışmanlık hizmeti için izin!
Son Güncelleme: 23 Aralık 2021 Perşembe 14:24
23 Aralık 2021 Perşembe 14:21

Geçtiğimiz hafta JPMorgan, son dönemdeki oynaklık nedeniyle TL cinsi algo işlemleri için hizmetini sonlandırma kararı almıştı. Öte yandan her ekonomik başarısızlıkta yabancı müdahalenin olduğunu söyleyen iktidar, uluslararası derecelendirme kuruluşlarını da "dış güçler" olarak nitelendiriyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK), resmi Gazete'de bugün yayınlanan kararına göre; JPMorgan Chase Bank İstanbul Şubesi, JPMorgan Chase & Co'nun doğrudan veya dolaylı bağlı kuruluş ve iştiraklerine küresel işlem bankacılığı ve yatırım bankacılığı ürün ve hizmetlerine ilişkin belge düzeni, referans niteliğinde fiyat belirleme gibi operasyonel destekler, idari ve operasyonel konularda iletişim desteği sağlanması, yerel mevzuat, uyum, vergi, hukuki konular ve müşteri tanı süreçleri konularında destek ve danışmanlık hizmeti sağlayabilecek.

Uluslararası derecelendirme kuruluşlarını "dış güçler" olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada kurdaki yükselişi ve ekonomideki kötü gidişatı, "Ülkemizi eskiden hep yaptıkları gibi denklemin dışına itmek isteyenlerin, kur, faiz fiyat artışları üzerinden oynadıkları oyunu görüyoruz.

Biz aynı oyunu vesayetle mücadelede gördük. Sabrettik ve başardık. Biz aynı oyunu terör örgütleriyle mücadelede gördük. Karşı atağımızı yaptık başardık. Bu ekonomik kurtuluş savaşından da milletimizi zaferle çıkaracağız" sözleriyle değerlendirmişti.

BDDK'nın kurul kararında şu ifadelere yer verildi:

"JP Morgan Chase Bank N.A merkezi Columbus Ohio İstanbul Türkiye Şubesi tarafından 5411 sayılı Bankacılık Kanunu (Kanun) ve ilgili diğer mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerden doğan sorumlulukları saklı kalmak kaydıyla JP Morgan Chase&Co'nun doğrudan/dolaylı bağlı kuruluşları ve iştiraklerine; küresel işlem bankacılığı ve yatırım bankacılığı ürün ve hizmetlerine ilişkin her türlü bilgi ve belgenin hazırlanması, izlenmesi, raporlanması ve iletilmesi, kredilendirme süreçleri çerçevesinde dokümantasyon hazırlanması ve işlemle ilgili referans niteliğinde fiyat verilmesi gibi operasyonel desteklerin sunulması, idari ve operasyonel konularda iletişim desteği sağlanması ve yerel mevzuat, uyum, vergi ve hukuki mevzular ile müşteri tanı süreçleri konularında destek/danışmanlık hizmeti sağlanması hususunda izin verilmesine, kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (v) bendi ve geçici 3. maddesi uyarınca karar verilmiştir."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar