İnternetten vergi borcu ödeme nasıl olur? Kredi kartıyla vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu ödeme, internetten online olarak kredi kartıyla vergi borcu ödeme işlemi nasıl yapılır? Tüm detaylarıyla haberimizde.

İnternetten vergi borcu ödeme nasıl olur? Kredi kartıyla vergi borcu nasıl ödenir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
8 Ocak 2018 Pazartesi 20:35

Artık resmi kurum işlemleri online yapılabiliyor. Vergi borcu ödeme de bunlardan biri. Hızlı ve pratik bir şekilde vergi borcu ödeme işlemini kredi kartıyla gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle borç sorgulamanız gerekmekte. Vergi borcu ödeme işlemi yapmak için şu adımları takip etmelisiniz:

1) Online olarak vergi borcunuzu sorgulamak için Gelir Dairesi Başkanlığı'nın web sitesi olan https://www.gib.gov.tr adresine giriş yapın.

2) Sağda yer alan İnternet Vergi Dairesi bölümüne girin ve açılan sayfada borç sorgulama butonuna tıklayın.

3) Ardından borç bilgilendirme servisi adlı tabloya gelin. Burada sizden istenen bilgileri girip giriş yaptıktan sonra borç bilgilerinize ulaşabilir, kredi kartıyla vergi borcu ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Ya da;

1) E-devlet üzerinden vergi borcu ödeme işlemini gerçekleştirbilirsiniz. Bunun için öncelikle herhangi bir PTT şubesinden e-devlet şifresi edinmelisiniz. Şifre ücreti 2 TL olarak belirlenmiştir.

2) Şifrenizi edindikten sonra www.turkiye.gov.tr adresinden T.C Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapıp, hizmetler bölümünden vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

3) Bu işlem için önce E-hizmetler bölümüne tıklayın. Gelir İdaresi Başkanlığı yazan bölümde Vergi Borcu Sorgulama işlemine tıklayın.

Vergi borcu ödeme işlemini online olarak hızlı ve pratik bir şekilde, zaman kaybetmeden yapmak çin kredi kartınız olmalı. Online ödeme ancak kredi kartıyla yapılmaktadır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar