için kaldı

İnteraktif vergi dairesi nedir? - İnteraktif vergi dairesi nasıl kullanılır?

İnteraktif vergi dairesi nedir, İnteraktif vergi dairesi nasıl kullanılır? Soruları Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yaptığı açıklama sonrası merak konusu oldu. İşte İnteraktif vergi dairesi nedir, İnteraktif vergi dairesi nasıl kullanılır? Sorularının yanıtı.

İnteraktif vergi dairesi nedir? - İnteraktif vergi dairesi nasıl kullanılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
28 Şubat 2018 Çarşamba 18:46

İnteraktif vergi dairesi nedir, İnteraktif vergi dairesi nasıl kullanılır? Sorularının cevaplarına haberimizden ulaşabilirsiniz. İnteraktif vergi dairesi nedir, İnteraktif vergi dairesi nasıl kullanılır? Maliye Bakanı Naci Ağbal, artık vergi dairesiyle ilgili işlemleri tamamen interaktif bir şekilde yapma imkanı olduğunu belirtmesinin ardından merak kousu oldu.

İnteraktif Vergi Dairesi nedir?

İnteraktif Vergi Dairesi nedir?İnteraktif Vergi Dairesi sayesinde vergi işlemleri online ortamda yapılabiliyor. Yapılan başvuru ve taleplerin hangi aşamada olduğu takip edilebiliyor. Bazı işlemler internet üzerinden başlatılıp sonlandırılabiliyor. Borçlar ve ceza ihbarnameleri görüntülenip ödenebiliyor. Ayrıca vergisel işlemlerle ilgili olarak sistem üzerinden dilekçe verilebiliyor. İşlemlerin online ortama taşınması ile vatandaş zamandan kazanacak, hizmet kalitesi artacak ve kırtasiye malzemelerinin kullanılması azaltılacak.

İnteraktif Vergi Dairesi nasıl kullanılır?

İnteraktif Vergi Dairesi nasıl kullanılır?İnteraktif Vergi Dairesi uygulamasını kullanmak için herhangi bir resmi başvuru gerekmiyor. Elektronik ortamdan erişim için kullanıcı kodu-şifresi olanlar veya e-devlet şifresi bulunanlar doğrudan giriş yapabiliyor. Kullanıcı kodu ve şifresi olmayanlar da web site üzerinden sisteme kaydolarak şifre edinebiliyor. Gerçek kişiler, tüzel kişiler ve tüzel kişiliği olmayan teşekküller İnteraktif Vergi Dairesini ücretsiz olarak kullanabilir.

İnteraktif Vergi Dairesine ulaşmak için tıklayınız.

"Tüm işlmeleri İnteraktif Vergi Daieresine taşıyoruz"

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın İnteraktif Vergi Dairesi açıklaması şöyle;

İnteraktif vergi dairesi çalışmalarıyla ilgili ise Ağbal, "Kendimize bir hedef koyduk. Vatandaşımız vergiyle ilgili hiçbir işlem için vergi dairesine gitmek zorunda kalmasın. İster dilekçe vermek, ister sicil sorgulama olsun, ister beyannamesiyle ilgili iade talebi olsun, ne olursa olsun asla vergi dairesine gitmeden bütün başvurularını elektronik ortamda yapabilsin. Bunu yaparken de vergi dairesi adeta kendi elindeki laptopta olsun, cep telefonunda olsun, vergi dairesi adeta önünde olsun. Bu fikirle yola çıktık. Geçen sene bu çalışmalara başladık. Şu an itibariyle vergi dairesine gidilerek yapılan bütün işlemleri tek tek sıraladık. Her birisiyle ilgili interaktif vergi dairesi uygulamasına girmesini sağlamak için donanım yazılım yatırımları nedir onları belirledik. Bu yatırımları yaptık. Bugün uygulamaya başladık. Bugünden itibaren artık vergi dairesiyle ilgili işlemleri tamamen interaktif bir şekilde yapma imkanı getirdik. Hedefimiz şu, bu yılın sonuna kadar vergi dairesinde yapılacak bütün işlemleri A'dan Z'ye eksiksiz bir şekilde interaktif vergi dairesi ortamına taşıyoruz" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar