için kaldı

IMF’den erken seçim açıklaması: Umarım piyasalardaki belirsizliği giderir

Seçimlerin erken alınması hakkında açıklamalarda bulunan IMF Avrupa Departmanı Direktörü Thomsen, “Umarım piyasalardaki tüm belirsizliği giderir" dedi.

IMF’den erken seçim açıklaması: Umarım piyasalardaki belirsizliği giderir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
21 Nisan 2018 Cumartesi 11:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 24 Haziran’da yapılacağını açıklamıştı. Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra 4.10 TL civarında olan dolar kuru 4.03 kadar düşmüştü.

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Thomsen, 24 Hazairan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin erkene alınmasına yönelik soruya, “Seçimlerin erken yapılması umarım piyasalardaki tüm belirsizliği giderir” yanıtını verdi.

Türkiye ekonomisine yönelik soruları yanıtlayan Thomsen, “Türkiye'de geçen sene kısmen genişlemeci politikalar sayesinde çok güçlü bir büyüme gördük. Ekonomiyi destekleyen politikalar darbe girişiminden sonraki belirsizlik nedeniyle yerindeydi. Politika reaksiyonu bence makuldu” değerlendirmesini yaptı.

Thomsen, Türkiye ekonomisinin şu an potansiyelinin çok üzerinde büyüdüğünü vurguladı.

Thomsen, “Türk ekonomisinin aşırı ısındığına dair açık işaretler görüyoruz. Bunu siz de hedefin oldukça üstünde seyreden enflasyonda ve cari açıkta görebilirsiniz. Bu nedenle, bizim tavsiyemiz para politikasının sıkılaştırılması oldu” ifadelerini kullandı.

IMF Türkiye’ye yönelik 2018 büyme beklentisini yüzde 4.4’e çıkarmıştı

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar