için kaldı

Honda, Türkiye fabrikasında üretime devam etmeme kararını açıkladı

Türkiye’de 22 yıldır faaliyette bulunan Honda, 2021’de üretimini durduracağını resmi olarak duyurdu.

Honda, Türkiye fabrikasında üretime devam etmeme kararını açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
8 Nisan 2019 Pazartesi 12:26

Türkiye’de 1997’den beri faaliyet gösteren Honda, Türkiye fabrikasında üretimini 2021 yılında durduracak. Honda'nın Türkiye üretimini durdurmayı değerlendirdiği şubat ayında ortaya çıkmış, şirket o dönem İngiltere'deki Swindon fabrikası için de kapatma kararı aldığını ilan etmişti.

 Honda, 2021 yılında mevcut Civic Sedan modelinin üretiminin tamamlanması ile birlikte, Türkiye’de üretim faaliyetlerini sonlandıracak.

Söz konusu kararın, küresel otomotiv endüstrisindeki elektrifikasyon alanında yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelere bağlı olarak uygun üretim kapasitesinin sağlanması gerekliliği nedeniyle alındığı kaydedildi.

“İstihdam yardımı sağlayacağız”

Kapatmam kararı hakkında konuşan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, "Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkındayız. Bu durum, Türkiye’deki otomobil üretim operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor" dedi.

Honda Türkiye'nin bin 100 çalışanı bulunuyor. Fabrikanın kapanacak olması sebebiyle çalışanlar için çözüm arayışında olduklarını vurgulayan Tsumura, "Çalışma arkadaşlarımızın mutluluğu Honda’nın birincil önceliğidir. Bu küresel kararı mümkün olan en makul şekilde uygulamak adına, beceri geliştirme eğitimleri ve yeniden istihdam yardımı da dâhil olmak üzere, karardan etkilenen çalışanlarımızın ihtiyaç duydukları tüm desteği sağlayacağız. Bu kararın sonuçlarını çalışanlarımız, bayilerimiz ve paydaşlarımızla yakın işbirliği içinde değerlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar