Bakan Pakdemirli: Gıda fiyatları önümüzdeki haftadan itibaren ucuzlayacak

 Cumhurbaşkanı Erdoğan artan gıda fiyatları için bazı tedbirlerin alınacağı söylemişti. Bakan Pakdemirli, "Sebze fiyatları ile ilgili faaliyetler önümüzdeki hafta başlayacak. Fırsatçılara izin vermeyeceğiz, vatandaşların daha ucuza yemesini sağlayacağız" dedi

Bakan Pakdemirli: Gıda fiyatları önümüzdeki haftadan itibaren ucuzlayacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
7 Şubat 2019 Perşembe 10:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı’nda artan gıda fiyatlarına da değinmiş, “Gıda, Tarım Bakanımız olmak üzere bazı tedbirler alacağız. CHP ve avenesi başta olmak üzere ellerini ovuşturarak ülkemizin yere kapaklanmasını bekleyenler bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Üreticiden tüketiciye kadar, arada bu komisyoncular var ya, vurgunu bunlar vuruyor. Herkes karını alıyor. Bu işte farklı adımlar atmak suretiyle üreticiden çıkıp tüketiciye gelen süreci sağlamak gayreti içinde olacağız. Her şeyde bu fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımızı atacağız.” ifadelerini kullanmıştı

“Gıda fiyatları önümüzdeki haftadan itibaren ucuzlayacak”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıda fiyatlarındaki artışa yönelik önümüzdeki haftadan itibaren gerekli aksiyonun alınacağını ve aracı sayısının azaltılacağını söyledi. TRT Haber'e konuşan Pakdemirli "Biz yeni dönemde Gıda Komitesini çok iyi çalıştırıyoruz. Çok hızlı oturup çok hızlı kararlar alıyoruz. Bu anlamda tarım ve hayvancılığa verilen önem bu dönemde artmıştır" dedi.

“Gerekli aksiyonu önümüzdeki haftadan itibaren alacağız”

Tohumdan çatala gelen süreçte üreticiyi koruyup,  tüketiciyi kollamayı ilke edindiklerini kaydeden Pakdemirli  şöyle konuştu: "Tohumdan çatala kadar olan zincirde bizim geleneksel bir yapımız var. Tanzim satışla ilgili bir aksiyon almamız söz konusu olabilir. Tüm ürünlerin yer aldığı bir yer olabilir. Gerekli aksiyonu önümüzdeki haftadan itibaren alacağız, aracı sayısını azaltacağız. Vatandaşın daha ucuz yemesini önümüzdeki haftalardan itibaren sağlayacağız."

Sera sayısını 2-3 misline çıkarmayı planladıklarını aktaran Bakan Pakdemirli şöyle konuştu:

"Bu planı çok hızlı şekilde devreye sokmayı düşünüyoruz. Engeller vardı, kanun çalışmalarını yaptık. Yatırımcı için engelleri kaldırırsanız sera kârlı yatırım. Yatırımcıları sera üretimine davet ediyoruz. Ne kadar çok üretim olursa sene boyunca sürdürülebilir fiyatlara ulaşacağız. Bu uzun vadeli bir iş. Sebze fiyatları ile ilgili faaliyetler önümüzdeki hafta başlayacak. Fırsatçılara izin vermeyeceğiz, vatandaşların daha ucuza yemesini sağlayacağız."

“Perakende yasasını da ele almamız gerekiyor”

Hal Yasası'nın önümüzdeki aylarda devreye gireceğini hatırlatan Pakdemirli "Perakende yasasını da ele almamız gerekiyor. Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili çalışıyor" diye konuştu.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar