Fed Başkanı Powell: Fed kararlarını siyasete göre vermiyor

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin iyi durumda olduğunu ve ABD'de ve dünya ekonomisinde resesyon beklemediklerini söyledi

Fed Başkanı Powell: Fed kararlarını siyasete göre vermiyor
Son Güncelleme: 6 Eylül 2019 Cuma 20:47
6 Eylül 2019 Cuma 20:43

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell İsviçre'de Zürih Üniversitesi'nde düzenlenen bir forumda konuştu. Powell, İsviçre Merkez Bankası (SNB) Başkanı Thomas Jordan ile katıldığı panelde, ekonomik görünüm üzerinde önemli riskler olsa da ABD ekonomisinin iyi durumda olduğunu ve ABD'de ve dünya ekonomisinde resesyon beklemediklerini söyledi.

"Fed kararlarını siyasete göre vermiyor"

Düşük faizlerin ekonomiyi desteklediğini kaydeden Powell istihdam piyasasının da oldukça güçlü olduğunu ifade etti. Ekonomiyi tüketici harcamalarının taşımaya başladığını kaydeden Powell ekonominin bu yıl yüzde 2 - 2.5 arasında büyüyeceğini öngördü. ''Fed büyümenin devam etmesini sağlamaya uygun hareket edecek'' diyen Powell, Fed'in kararlarını siyasete göre vermediğini vurguladı.

Ticaret savaşlarına da değinen Fed Başkanı bu konudaki belirsizliğin işletmelerin kararlarında olumsuz etkisi olacağını ifade etti.

Faiz kararını 18 Eylül'de verecek

Fed 17-18 Eylül tarihlerinde politika toplantısını gerçekleştirecek. Banka 31 Temmuz'da politika faizini 25 baz puan indirerek yaklaşık 11 yıl sonra ilk kez faiz indirimi kararı almıştı. Piyasalar sonraki toplantıda ağırlıklı olarak yine 25 baz puan indirim bekliyor.

31 Temmuz'da faiz indiriminin ardından konuşan Fed Başkanı Jerome Powell ise, faiz indirimlerinin süreceğini söylemiş ancak indirimin boyutu veya zamanlamasıyla ilgili herhangi bir ipucu sunmamıştı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar