EYT düzenlemesi için tarih belli oldu

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "EYT düzenlemesini Salı günü Genel Kurul gündemine almayı planlıyoruz" dedi.

EYT düzenlemesi için tarih belli oldu
Son Güncelleme: 2 Şubat 2023 Perşembe 18:46
2 Şubat 2023 Perşembe 16:45

Milyonların beklediği EYT düzenlemesinde son viraja girildi. Emeklilik hayali kuranların aylardır takip ettiği yasa teklifinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri başladı. Saat 11.00'de başlayan görüşmelere komisyon üyelerinin yanında işçi ve işveren kesimi, sivil toplum kuruluşları ve EYT dernek temsilcileri de katıldı.

Teklif hakkındaki son rütuşların yapılması planlanırken, kanun teklifine göre yaş şartı aranmayacak, çalışma ve prim gününü dolduran kişiler emeklilik hakkı kazanacak.

5 BİN 975 GÜN PRİM SAYISI GÜNDEME GELDİ

Kanun teklifi Meclis'e sunulduktan sonra son 5 bin ile 5 bin 975 gün prim sayısı gündeme gelmeye başlamıştı. Bu da kademeli prim günü tartışmasını getirdi.

“YENİ ŞART GETİRMEDİK, MEVCUT 3 ŞARTTAN BİRİNİ KALDIRDIK”

Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan açıklama geldi. Akbaşoğlu teklif hakkında bilgi verirken, yeni kademeli yaş şartı getirildiği iddiasının “yalan, bühtan” olduğunu iddia etti. Kanuna göre, 1999’dan bu yana, AK Parti iktidarından önce konulmuş, yürürlükte olan üç şarttan iki şartı, yani prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduranlardan istisnasız herkesin emekli olmaya hak kazanacaklarını söyledi. Bu düzenlemenin özünün bu olduğunu kaydeden Akbaşoğlu, başka bir şart ilave etmenin asla söz konusu olmadığını belirterek, “Hiçbir yeni şart ilavesi getirmedik. Mevcut üç şarttan birini kaldırdık” dedi.

GELECEK HAFTA GENEL KURUL'A GELECEK

Komisyonun söz konusu çalışmaları bugün tamamlanması beklenirken, gelecek hafta ise Genel Kurul gündemine gelmesi ve kanun teklifinin kısa sürede yasalaşması öngörülüyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan yaptığı açıklamada "EYT düzenlemesini önümüzdeki hafta salı günü Genel Kurul gündemine almayı planlıyoruz" diye konuştu.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını sunulan kanun teklifi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor. Yürürlüğe girdikten sonra da Mart ayında EYT'lilerin emekli maaşlarını alması bekleniyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar