Ekmek 7.5 lira mı olacak? Bakan Kirişçi'den açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi. İstanbul’da ekmeğin fiyatının 5 liradan 7.5 liraya yükseleceği iddiasıyla ilgili açıklama yapan Kirişçi, unun maliyet içindeki payının yüzde 27 olduğunu belirterek, unu ton başına 2 bin 950 lira sübvanse ettiklerini belirtti.

Ekmek 7.5 lira mı olacak? Bakan Kirişçi'den açıklama
Son Güncelleme: 8 Kasım 2022 Salı 15:30
8 Kasım 2022 Salı 14:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Toplantısı'nın ardından Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, İstanbul'da ekmeğin 5 liradan 7,5 liraya çıkacağına yönelik iddialarla ilgili konuştu.

Kirişci, İstanbul’da ekmeğe zam geleceği iddialarıyla ilgili, unun maliyet içindeki payının yüzde 27 olduğunu belirterek, unu ton başına 2 bin 950 lira sübvanse ettiklerini söyledi.

Kirişçi, şöyle konuştu:

“Biz zaten 7.450 liradan buğdayı üreticiden aldık. Şimdi onlara 4.500 liradan veriyoruz. Yani, ekmek yapan fırıncının kullanacağı unu, ton başına 2.950 lira TMO olarak sübvanse ediyoruz. Dolayısıyla bizim üreticilere ödediğimiz paranın 2.950 lira altında bir fiyatla bunu un sanayicisine verip ‘Sen de un yap bundan, bu unu da fırınlara ver’ dediğimizde biz görevimizi bakanlık olarak yapmış oluyoruz. Zaten şu anki maliyet içinde unun payı yüzde 27. Yüzde 27’nin dışında eğer bir fiyat artışı varsa o bizi ilgilendiren bir husus değil. Personel giderleri, elektrik, akaryakıt... Neticede ekmekler fırından çıkınca bir dağıtıcı marifetiyle bakkallara, satış noktalarına dağıtılıyor."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Defne En beğenilen yorum
Ben bir 8 yaşında çocuğun ama buna inanamıyorum 7'5ne yani yok artık insanlar parayı çöpten buluyorlar inanılır gibi değil. Yani bay bay.❤💔