E Devlet vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?

Ödemeniz gereken vergi borçlarınızı öğrenmek ve ödemek E Devlet üzerinden yapılabiliyor.

E Devlet vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
18 Ocak 2018 Perşembe 15:37

Son yıllarda hayatı kolaylaştıran uygulamalardan biri E Devlet. E Devlet üzerinden SSK,Bağkur ve tüm vergi borçlarınızı tek adımda öğrenmeniz mümkün. Vatandaşlar bu uygulama ile birlikte vergi borcu öğrenme işlemini hem E Devlet hem de Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sayfasından görüntüleyebiliyor. Vergi borcunuzu öğrenebilmenin tüm ayrıntıları haberimizde.

Vergi borcu nedir?

Vergi, ekonomik birimlerden siyasi cebir altında ve karşılıksız olarak devlete kaynak aktarılmasıdır. Kamu hizmeti yapmak durumunda olan devlet, bunu yaparken mal ve hizmet üretiminde bulunur. Gerekli üretim faktörlerini sağlarken kamu fonlarını kullanır. Bu fonlar içerisinde vergi gelirlerinin oranı yüksektir. Sanayileşmiş toplumlarda %100’e ulaşmaktadır. Devlet, belirtilen temel amaç dışında kamu faaliyetlerine paralel diğer bazı fonksiyonları da vergilere yükleyebilir. Bu arada gelir dağılımının kontrolü, piyasada fiyat istikrarının sağlanması gibi fonksiyonlar da kısmen vergiye yüklenebilir.

E Devlet vergi borcu sorgulama nasıl yapılır?

E Devlet giriş ile vergi borcu sorgulama için öncelikle www.türkiye.gov.tr internet adresine girmeniz gerekiyor. Bu sayfaya girdikten sonra T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya e devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e-devlet sisteminde bulunan e hizmetler bölümünden "Gelir İdaresi Başkanlığı" başlığını bulmalısınız. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sunduğu hizmetler arasından "Vergi Borcu Sorgulama" başlığını seçmelisiniz. Vergi Borcu Sorgulama işleminizi bu şekilde kolayca yapabilir ve borcunuza buradan ulaşabilirsiniz. E Devlet giriş ile Vergi Borcu Sorgulama işlemi yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

E Devlet giriş nasıl yapılır?

E-Devlet işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz site adresi e-devlet'in resmi internet adresi olan www.turkiye.gov.tr adresidir. Bütün e devlet işlemlerinizi bu siteden yapabilirsiniz. Web sayfasına girdiğinizde sağ üstte bulunan giriş butonuna tıklamanız gerekiyor. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranız ile e-devlet şifrenizi girerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz. E Devlet sistemine giriş yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

E Devlet şifre nasıl alınır?

Eğer E-devlet şifreniz yoksa yapmanız gereken ilk iş üzerinde T.C kimlik numaranızın bulunduğu kimliğiniz ile herhangi bir PTT şubesine gitmek. PTT'den 2 TL karşılığında E-devlet şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi aldıktan hemen sonra E-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

Bu uygulama sizin yerinize başka birisinin şifre alıp adınıza E-devlet işlemlerini yapmaması için çok önemlidir. Bu yüzden sadece kimlik ibrazı ve şahsen başvuru yapılarak alınabilir.

TC no ile vergi no sorgulama

Vergi borcu sorgulamasını T.C kimlik no bilgileriniz ile yapabilirsiniz. Online olarak yapılabilen sorgulamalar ile vatandaşlar borç durumlarını kolayca öğrenebiliyorlar. Yapılan son açıklamalarda ise vergi borçlarını yapılandıran teklifin Plan ve Bütçe Komisyonunda olduğu açıklandı. Vergi borcu sorgulama işlemlerini Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet vergi dairesi sistemi üzerinden tamamlayabilirsiniz.

Vergi borcunuzu sorgulamak için tıklayın!

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

muhsin yavuz En beğenilen yorum
yeğen bey vergi dairesine borcum varmı
muhsin yavuz
devlet vergi dairelerine borcum varmı
muhsin yavuz
yeğenbey vergi dairesine borcum varmı