için kaldı

Doğalgaz faturaları yüzde 35 düşecek

Baymak CEO’su Ender Çolak, Nisan ayında yürürlüğe girecek Avrupa Birliği Enerji Verimliliği Direktifi ile kombi ve kazanlarda artık sadece enerji verimli yoğuşmalı ürünlerin satılacağını söyledi.

Doğalgaz faturaları yüzde 35 düşecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
14 Şubat 2018 Çarşamba 12:29

Baymak CEO’su Ender Çolak, “Türkiye’de evlerde yakılan doğalgaza yıllık 4.5 milyar dolar ödeniyor. Düzenleme ile her yıl 1.5 milyar dolar tasarruf imkânı olacak” dediTürkiye ısıtma sektöründe nisan ayı itibarıyla yeni bir döneme geçiyor. Avrupa Birliği Enerji Verimliliği Direktifi’nin (ErP) Nisan 2018’de yürürlüğe girmesiyle birlikte kombi ve kazanlarda artık sadece enerji verimli olan yoğuşmalı ürünler tüketicilerin kullanımına sunulacak.

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre, dün İstanbul’da sektördeki gelişmelere ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Baymak CEO’su Ender Çolak, Türkiye’nin evlerde yakılan doğalgaza yıllık 4.5 milyar dolar ödediğini belirterek, yoğuşmalı ürünlerin zorunlu hale gelmesiyle birlikte, her yıl 1.5 milyar dolarlık bir tasarruf sağlanacağını söyledi. 2018’in enerji politikalarının ana ekseninde yerli kaynaklara odaklanma, enerji verimliliği ve çeşitlendirme olduğunun altını çizen Ender Çolak; yürürlüğe girecek olan ErP’nin, verimliliği artırmada çevreye, tüketiciye ve ülke ekonomisine katkısıyla en önemli faktörlerden biri olacağını söyledi.Sadece yoğuşmalı kombilerin üretim ve satışının yapılmaya başlanmasının, binaların yalıtım ve konumuna paralel tüketimde yüzde 25-35 aralığında bir tasarruf sağlayacağını kaydeden Çolak, tüketicilerin de doğalgaz faturalarının 3’te 1 oranında düşeceğini vurguladı.

Baymak CEO’su Ender Çolak’ın verdiği bilgilere göre, Türkiye’de yaklaşık 10 milyon civarında kombi var. Bunların 6-7 milyonu eski tip kombi. ErP’nin uygulanmasıyla birlikte söz konusu kombilerin en az yarısının 2-3 yıl içerisinde değişmesi öngörülüyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar