Bakan Nebati'den döviz açıklaması: Cumhuriyet tarihinin en büyük çözünmesi yaşandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılı hedefleri programında konuşuyor. Bakan Nebati, "Bir yılı aşkın bir süre evvel yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı odağımıza aldığımız Türkiye Ekonomi Modelini hayata geçirdik. Kısa bir sürede Döviz Tevdiat Hesaplarında Cumhuriyet tarihindeki en yüksek düşüşe imza attık" dedi.

Bakan Nebati'den döviz açıklaması: Cumhuriyet tarihinin en büyük çözünmesi yaşandı
Son Güncelleme: 16 Ocak 2023 Pazartesi 10:55
16 Ocak 2023 Pazartesi 10:46

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, "2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Yılı Hedefleri Programı"na katıldı.

Bakan Nebati buradaki konuşmasına; "Bir yılı aşkın bir süre evvel yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı odağımıza aldığımız Türkiye Ekonomi Modelini hayata geçirdik. Türkiye Ekonomi Modeli ile önemli bir başarı hikayesi yazdık. Nitekim küresel enflasyonun tarihi yüksek seviyelerde seyrettiği, taşımacılık maliyetlerinin hızla yükseldiği, son yüzyılın en zor yıllarından biri olan 2022 yılında makroekonomik göstergelerin tamamına yakınında başarı elde ettiğimizi vurgulamak isterim, bu açıdan 2022 çok özel bir yıl olmuştur. Kısa bir sürede Döviz Tevdiat Hesaplarında Cumhuriyet tarihindeki en yüksek düşüşe imza attık." dedi.

 

Bütçe açığı azaldı
Nebati açıklamalarında bütçe bilgisini de paylaşarak "Bütçe açığımız yılın tamamında sadece 139 milyon 1 milyar lira oldu. Ülkemiz faiz dışı fazla vermeyi başardı." dedi.

Bakan Nebati'nin konuşmasında öne çıkanları:

2022'de kişi başına gelirimizin 10 bin dolar seviyesini aşacağını, 2023 yılında da daha da yükselerek 12 bin doların üzerine çıkacağını öngörüyoruz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar