Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sağlık çalışanlarıyla bir araya geldiği iftar programında konuştu. Erdoğan, "Sağlık çalışanları dışında da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yıl bitmeden neticelendirmekte kararlıyız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması
Son Güncelleme: 21 Nisan 2022 Perşembe 21:06
21 Nisan 2022 Perşembe 21:01

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yurt içinde ve yurt dışında çaba gösteren tüm sağlık çalışanlarına sevgilerimi gönderiyorum. Sağlıkçılar koronavirüs sürecinde sancılı günler geçirdiler. Haftalarca evlerine gidemeyen çocuklarının yüzlerini göremeyen kardeşlerimiz oldu. Pek çok bilim insanımızı kaybettik. Vazife esnasında vefat edenler başta olmak üzere tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimiz gösterdikleri fedakarlıkları asla unutmayacak.

Süreç hepimize kaliteli yaygın ve erişilebilir bir sağlık alt yapısına sahip olmanın önemini hatırlatmıştır. Şehirlerimizde açtığımız 19 şehir hastanemiz kritik dönemde çok önemli roller üstlendi. Rekor sürelerde inşasını tamamlayıp hizmete sunduk. Muhalefetin engellemek için uğraştığı tesisler dünyada örnek alınan kurumlar haline dönüştü. Salgın döneminde aşıya ilk ulaşan ülkeler arasında yer aldık. Kendi aşımızı da süratle geliştirdik. TURKOVAC bizim dışımızda birçok insana da şifa oluyor. Sağlık projelerimiz on binlerce kişinin hayatının kurtulmasına vesile oldu.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Komisyon aşaması biten bu teklif bayramdan sonra Genel kurula gelerek milletvekillerimizin takdiri ile kanunlaşacak. İkinci müjdemiz. Mesleki sorumluluk kuruluydu. Şiddet ile aynı kanun teklifi kapsamındaki bu düzenleme de bayram sonrası genel kurula gelecek. 3. müjdemiz mali haklar ile ilgili iyileştirmelerdi. Bakanlıklarımız mali iyileştirmeler konusunu çalışıyor. En kısa zamanda neticelerini sizlerle paylaşacağız.

ÜCRETLERDE İYİLEŞTİRME YAPILACAK

Beşinci müjdemiz aile hekimlerimizin ücretlerinde artış yapılmasıydı. Bu hususta da çalışmalar yakında bitiyor. Böylece sağlık çalışanlarımız bu yaz aylarından itibaren her bakımdan daha rahat şekilde hayatlarını sürdürebilecekler.

Günü kurtarmaktan ziyade 85 milyonun tamamının istikbalini garanti altına almayı hedefledik. Küresel ekonominin de durumunu göz önüne alarak hep birlikte Türkiye'yi bu fırtınalı denizden selamete çıkarmanın mücadelesini veriyoruz. Sağlık alanında başarılı olmadan diğer hiçbir alanda kat ettiğimiz mesafenin hiçbir önemi olmadığına inanıyorum.

Erdoğan, "Sağlık çalışanları dışında da önemli bir kesimi ilgilendiren 3600 ek gösterge meselesini yıl bitmeden neticelendirmekte kararlıyız." diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar