Çiftlik Bank mağdurları Bursa'da çiftliği bastı

Uzun zamandır gündemde olan Çiftlik Bank mağdurları Bursa'da çiftlik tesisini bastı ve hayvanları kamyonlara yüklemeye çalıştı.

Çiftlik Bank mağdurları Bursa'da çiftliği bastı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
13 Mart 2018 Salı 09:51

Hafta sonu merkez binasını boşaltmasıyla fitili ateşleyen Çiftlik Bank'da olaylar iyice karıştı. Çiftlik Bank mağdurları dolandırıldıklarını anlayınca alacakları için Bursa'nın İnegöl ilçesinde Çiflik Bank tesisine gelerek haklarını aradılar. Dolandırıldıklarını dile getiren Çiftlik Bank mağdurları alacaklarına karşılık olarak çiftlikte bulunan hayvanları kamyonlara yüklemek istedi. İşte detaylar..

Çiftlik Bank mağdurları Bursa'da çiftliği bastı

Türkiye genelinde 500 bine yakın kişinin üye olduğu, yüksek kar ortaklığı vaadiyle çiftçilerden hayvan alan Çiftlik Bank, bir süredir üyelere ödeme yapmıyordu. Aylardır gündemde olan ve hakkında bir dizi suç duyurusu bulunan Çiftlik Bank’a yatırım amaçlı hayvan satan İnegöllü 200'e yakın çiftçi, Çiftlik Bank’ın Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Sunpurpaşa Mahallesi’ndeki tesislerini kamyonlarla basarak hayvanlarını geri almak istedi.

JÖH ekibi destek takviyesi gönderdi

Kalabalığın giderek artması üzerine Bursa İl Jandarma Komutanlığı’ndan Jandarma Özel Harekat (JÖH) ekibi takviye olarak tesise gönderildi. Tesisin çevresinde önlem alan JÖH kalabalığı buradan uzaklaştırmaya çalıştı. Zaman zaman arbede yaşanırken, jandarma ve İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri öfkeli vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç’un ise şirket içi gerçekleştirilen toplantıda Mehmet Aydın’a ulaşamadığını ve kandırıldığını söyleyerek, herkesin başının çaresine bakması gerektiğini belirttiği öne sürüldü.

2016 yılında bir yazılımcı Mehmet Aydın tarafından kurulan Çiftlik Bank isimli sanal çiftlik uygulaması yüzde 40’a varan bir kazanç iddiasıyla kısa sürede 500 bini bulan üye sayısına ulaştı. Üyelerinden topladığı paralarla kuruluşunun 5’inci ayında Bursa’nın İnegöl ilçesinde 250 büyükbaş hayvan kapasiteli tesis kuran Çiftlik Bank, kısa bir süre sonra Manisa’da da aylık 1 buçuk milyon yumurta üretim kapasitesi olan tavuk çiftliği kurdu. ‘Papara’ isimli bir yazılımla üyeler ile şirket arasındaki para ödeme trafiğinin sağlandığı sistemde ortaya atılan ‘saadet zinciri’ iddiaları üzerine SPK, Çiftlik Bank kurucusu ve CEO’su Mehmet Aydın ve eşinin hesaplarında inceleme başlattı.

500 milyondan fazla para toplandı

SPK'nın hazırladığı rapora göre Çiftlik Bank, 2016-2017 yılları arasında 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon TL topladı. 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ödeme yapan şirket, kalan 113.4 milyon lirayı Kuzey Kıbrıs'a aktardı. Papara dışında G-pay ve Epin gibi ödeme sistemlerinden de Kıbrıs'a yaklaşık 120 milyon TL gönderildiği tespit edildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar