için kaldı

Bireysel döviz alımında vergi artıyor

Bireysel döviz alımında Banka Sigorta Muamele Vergisi'nin (BSMV) binde 1'den 2'ye çıkarılmasının planlandığı bildirildi. Plan kapsamında atrıca Cumhurbaşkanı'na BSMV'yi 10 kata kadar artırma yetkisinin verilmesi öngörülüyor

Bireysel döviz alımında vergi artıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
3 Temmuz 2019 Çarşamba 11:26

Bireysel döviz alımlarında Banka Sigorta Muamele Vergisi'nin (BSMV) binde 1'den binde 2'ye çıkarılmasının planlandığı belirtildi. Söz konusu planda Cumhurbaşkanı'na BSMV'yi 10 katına kadar artırma yetkisinin verilmesi de öngörülüyor.

Reuters’a bilgi veren konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar, çalışmanın tamamlandığını, içinde ihtiyat akçesi de olan teklife eklenerek TBMM’ye sevk edilmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Bir kaynak, “Döviz işlemlerinde BSMV’nin binde 1’den binde 2’ye çıkarılmasına dair bir karar var ve bu düzenlemenin yaz tatiline girecek TBMM kapanmadan gönderilecek teklifte yer alacak. Bu yönde bir karar var. Cumhurbaşkanı’na bu oranı artırma yetkisi de düzenlemede yer alacak” dedi.

BSMV nedir?

BSMV‘nin açılımı Banka Sigorta Muamele Vergisi’dir. Eğer kredi veya kredili mevduat hesabınızı kullandıysanız banka sizden BSMV adı altında ücret almaktadır. Ve ödemeleriniz süresince her ay BSMV yansıtılır.

Merkez Bankası talimatları doğrultusunda Kredilendirme işlemlerinden doğan vergiyi bankaların müşterilerinden tahsil ettiği bir vergi türüdür.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar