Binance nedir,nasıl kullanılır? Binance borsası nedir?

Bitcoin çılgınlığı devam ediyor.. Şimdi de Binance borsası hareketlenmeye başladı. Peki ya Binance nedir, nasıl kullanılır? Binance borsası hakkında merak ettikleriniz haberimizde.

Binance nedir,nasıl kullanılır? Binance borsası nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
9 Şubat 2018 Cuma 10:40

Son dönem kripto para yatırımcılarının gözdesi Binance oldu. Kripto para dünyasının bir parçası olan Binance hakkında merak ettiklerinizi haberimizde derledik. Kripto para dünyasında yeni katılan Binance yükselmesiyle birlikte merak edilmeye başladı.

Binance nedir? Binance nasıl satın alınır? Kripto para birimlerinden birisi olan ve son zamanlarda popüler hale gelen Binance borsası hakkında merak edilenler haberimizde bulunuyor. Bitcoin piyasalarının en büyük borsalarından birisi olan Binance, 1,5 milyona yakın kullanıcıya sahip. Binance piyasasında günlük hacim yaklaşık 2 milyar $. Unutmayın Binance’ye yalnızca Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paraları gönderebilirsiniz. Eğer kripto paranız yoksa Türkiye merkezli borsalardan satın alabilirsiniz. Bitcoin piyasalarının en büyük borsalarından ilk 3' de yer alan binance, 1,5 milyona yakın kullanıcıya sahip bu bitcoin borsası bünyesinde yüzlerce alt coin ile işlem yapma olanağı tanımaktadır. 2 Milyar $’dan fazla günlük hacme sahip olan binance, Türklerin en çok kullandığı ve en fazla kazandıran borsalardan biridir.

Binance Nedir?

Binance, yüzlerce kripto parayı alıp satabileceğiniz, hızlıca işlem yapmanıza olanak tanıyacak kadar likit bir piyasa avantajı sunan dünyanın en büyük kripto para borsalarından biridir. Özellikle altcoinlerin de artık tanınmaya başlanması ve yatırımcılar tarafından altcoinlere olan talebin artmasıyla beraber Binance dünyanın en büyük coin borsası olma yolunda ilerlemeye devam etmektedir. Çin borsası olarak karşımıza çıkan Binance, Hong Kong merkezli bir borsadır. Bu yüzden Çin tarafından bitcoinin yasaklanması gibi durumlardan etkilenmeden yolunuza devam edeceğinize emin olabilirsiniz.

Kullanımı en kolay coin borsası olması nedeniyle Türkler arasında en fazla popüler olan binance aynı zamanda hızlı bitcoin transferi ile göz doldurmaktadır. Basit ve ileri seviye olmak üzere 2 farklı arayüz sunan bu bitcoin borsasının aynı zamanda mobil app’ i de bulunmaktadır. Kayıt olduktan sonra mobil application’ı indirebilir, 1 defa giriş yaptıktan sonra tekrar giriş yapmaya gerek duymadan gün içerisinde al-sat yaparak kazanç sağlayabilirsiniz.

Binance Nasıl Kullanılır? Binance Kayıt Olma Nasıl Olur?

Binance‘ a kayıt olmak için öncelikle ilgili sayfaya tıklayın. Açılan sayfada mail adresinizi ve belirleyeceğiniz şifrenizi girin. Zaten 3 tane giriş yapmanız gereken bilgi var, mail ve 2 defa şifre. Eğer Türkiye’ den binance’ a üye oluyorsanız aşağıda 12582881 yazmalı. “I agree to Binance’s” ‘ e tik atıyor ve “Register” butonuna tıklıyoruz. Register dedikten sonra karşınıza pazıl çıkacaktır. Pazıldaki eksik parçayı tamamlıyoruz. (Güvenlik sorusu gibi birşey..) Aşağıdaki resimde işaretli olarak gösterdiğimiz butonu sağa doğru çekip pazılı tamamlayacaksınız.

Kayıt tamamlandı. Binance’dan bir mail gelecek mail adresinize. Bu sayfa açık kalsın ve mail adresinize gelen maili kontrol edin bu sırada.Binance’ dan gelen mail aşağıdaki gibidir. Gelen mailde hesabımızı aktive etmek için “Verify Email” yazan kısıma tıklıyoruz. Yeni bir sayfa açılıyor ve hesabımız aktif hale geliyor. Eğer mail gelmediyse spam – junk – gereksiz klasör gibi yerlere bakmayı unutmayın. Buralarda da yoksa; 5-10 dk bekleyin. Yine mail gelmediyse; üyelik sırasında vermiş olduğumuz mail adresimiz hatalı olabilir. Bunu kontrol edin..

Mail geldi, Verify butonuna tıkladık ve yeni bir sayfa açıldı. Açılan sayfada “Your account is activated” yazar. Bu an itibariyle hesabınız aktif hale getirilmiş demektir. Login’ e tıklayarak hesabımızı giriş yapabiliriz..Hesabımıza giriş yaptıktan sonra size ilk olarak 2 aşamalı doğrulama ekranını çıkartacaktır. Bunu dilerseniz “Skip” diyerek geçebiliriz. Daha sonra “2FA” yani iki aşamalı doğrulamayı aktif hale getirebiliriz. Karar sizin. Eğer hesabınızda yüzbinlerce dolar barındıracaksanız 2FA’ yı aktif hale getirmenizde fayda var.

2FA’ yı Google Authenticator veya SMS olarak aktive edebilirsiniz. Fakat kısa mesaj olarak Türkiye henüz sisteme dahil değil. O bakımdan cep telefonunuza indirmeniz gerekecektir. Ardından 2FA aktivasyonu için öncelikle Account sayfanıza girerek “Two-factor Authentication” kısmındaki “Google Auth” “Enable” yapın. Karşınıza çıkan sayfada aşağıdaki gibi size özel karekod olacaktır. Karekod’ u cep telefonunuza indirdiğiniz Google Authenticator programını açarak okutun. Bu aynen eskiden bankaların kişilere fiziksel şifre oluşturucu cihazlarına benziyor. Google Authenticator size dakikada 2 defa yeni şifre oluşturur. Binance’ a girişlerde bunu kullanmanız gerekir.

Karekod’ u cep telefonumuza okuttuktan sonra artık 2 aşamalı doğrulama kısmını halletmiş oluyoruz. Bundan sonra Binance.com hesabımıza giriş yaparken artık cep telefonumuzdaki Google Auth’ a girerek oradaki şifreyide giriş ekranına yazmanız gerekecek.

Binance Borsasına Nasıl Giriş Yaparım?

1-Binance Borsası ‘na Nasıl Üye Olabilirim?

İlk yapmanız gereken buradaki “Binance Üye Ol” (Refli Link) linkine tıklayıp üye olma ekranına gitmek. (Refli linkim üzerinden kayıt olursanız Binance hakkında aklınıza takılan herhangi bir şeyde bana 7/24 ulaşabilirsiniz.) Binance Üye Ol Linkine tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir. Buradan ekranın sağ üstünde bulunan “Register” sekmesine tıklayın.

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra karşımıza alttaki resimde görüldüğü üzere bir ekran daha gelicek buradan giriş bilgilerimizi dolduracağız. Yukarıdaki sayfada 1. Boşlukta “email” yazan yere mail adresimizi, 2. ve 3. Boşlukta “Password” ve “Confirm Password” Yazan Yere de kendi belirleyeceğimiz şifreyi yazıyoruz.

Daha sonra “I agree to Binance’s Term Of Use” kutucuğunu işaretliyoruz. Kutucuğu işaretledikten sonra son olarak “Register” Butonuna basıyoruz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra aşağıdaki resimde bulunan şekilde bir güvenlik onay ekranı geliyor. Bu aşamada resmin ortasında bulunan puzzle parçasını mause yardımıyla sağa veya sola kaydırarak boşluk üzerine getirip bırakıyoruz. Bu aşamayı tamamladıktan sonra açılan sayfada Binance bizden üyeliğinizin Aktivasyonunu gerçekleştirmek için mail onayı istemektedir.

Üyelik sayfasında yazmış olduğunuz mail adresinize gelen maili bulup onaylamanız gerekmektedir. Eğer maili göremiyorsanız “Spam” klasörünüzü de kontrol etmeyi unutmayın. Mail adresinize girip mesaj içerisindeki aktivasyon linkini onayladıktan sonra üyeliğiniz tamamlanmış olacaktır.

2-Binance Borsası ‘na Nasıl Giriş Yaparım?

Binance Borsası ‘na Giriş için aşağıdaki resimde görünen ilk kutucuğa mail adresinizi , 2. Kutucuğa ise şifrenizi yazdıktan sonra “Login” Butonuna basıyoruz. Giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıda gösterilen Güvenlik Uyarılarının olduğu bir ekran gelecektir. Yukarıdaki resimde Binance Borsası güvenlik önlemi olarak size 2 adet seçenek sunmaktadır.

1-Google Authenticator “
2-SMS Onayı “

Bu seçeneklerden Sms Onayı sadece Çin numaraları için geçerli olduğundan bize sadece Google Authenticator Güvenliği yeterli olacaktır. Bu aşamayı da geçtikten sonra siteye giriş yapmış oluyorsunuz.

3- Binance Borsası ‘na Nasıl Para Yatırabilirim?

Binance Borsası ‘na para gönderebilmek için ilk önce Türk Borsalarından bir tanesinde hesabınızın olması gerekmektedir. Türk Borsaları (Paribu, Koinim, BTCTürk) arasında en az komisyon kesen ve ayrıca tırnak içinde Türk Borsaları içinde en sorunsuzu olan “Paribu” üzerinden Binance‘ye para göndereceğiz. Dilerseniz diğer borsalar üzerinden de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

İlk olarak Paribu sitesinden bir üyelik açıyoruz. Bu üyeliği 2 dakika içerisinde açabilirsiniz. Üyeliğinizi açtıktan sonra Binance ‘ye göndereceğiniz para 500 TL ‘nin üzerinde ise (Paribu 500 TL'nin altında para yatıramıyorsunuz) hesap ayarlarına girip kimliğinizin önünün ve arkasının fotoğrafını çekerek hesabınızı onaylatmanız gerekmektedir.

Hesap onayı genelde 30 dakika ila 1 saat içinde gerçekleşmektedir. Daha sonra Paribu’dan TL işlemlerine giriyorsunuz. Paribu sitesi Akbank ile çalışmaktadır. Eğer Akbank hesabınız var ise mesai saatleri dışında da havale yapabilirsiniz. Eğer Akbank hesabınız yoksa mesai saatleri içinde EFT yapabilirsiniz.

Paranızı Paribu’ya yatırdıktan sonra market bölümünden TL tutarınız kadar Bitcoin alıyorsunuz. Bu alım sırasında TL ‘nizi Bitcoin’e çevirdiğiniz için site standart prosedür gereği sizden %0,4 gibi bir komisyon bedeli alıyor. Bu komisyon hesabınıza para gönderdiğiniz için değil Türk Liralarınız Bitcoin’e çevirdiğiniz için kesilen komisyon ücretidir.

Paribu Borsasına en az 500 TL gönderebilirsiniz. Şu anki kurla Bitcoin transfer ücreti 0.0005 BTC miktarındadır. İster 1 Bitcoin gönderin ister 100 Bitcoin gönderin sizden keseceği komisyon aynıdır. Siz eğer Binance Borsasına net 500 TL göndermek istiyorsanız 500 TL + o anki BTC kuru ile 0,0005 BTC miktarında bitcoin almanız gerekmektedir. (Bu komisyon oranları diğer borsalar için 0.001'dir)

Paribu’dan hesap açtıktan sonra Binance hesabımıza giriş yapıyoruz. Binance ‘ ye giriş yaptıktan sonra sağ üstte bulunan “Funds” Bölümünden “Deposits WithDrawals” ‘a tıklıyorsunuz.

“Funds” Bölümünden “Deposits WithDrawals” ‘a tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor.

Şu an ben cüzdan adresini sildim ancak “Paribu’dan Bitcoin Göndereceğiniz Cüzdan Adresi” yazan kutucuğun içinde bir cüzdan adresi çıkacaktır. Bu cüzdan adresi sizin Binance Borsası Bitcoin cüzdan adresinizdir. Paribu’dan bu adrese veya herhangi bir borsandan bu adrese gönderilecek her Bitcoin (BTC) sizin Binance cüzdanınıza eklenecektir.

“BTC Deposit Adress” yani “Paribu’dan Bitcoin Göndereceğiniz Cüzdan Adresi” yazan yerdeki cüzdan ID ‘nizi kopyaladıktan sonra Paribu sitesine giriyorsunuz. Paribu sitesinden Bitcoin işlemleri bölümüne geliyorsunuz ve buradan “Bitcoin Çekme” ‘e tıklayıp Binance Borsası ‘ndan kopyaladığınız Cüzdan ID (Wallet Adress) ‘nizi giriyorsunuz. Miktar bölümüne ise bütün bakiyenizi yollamak istiyorsanız “+” ‘ya basıyorsunuz. Bu işlemi onayladıktan sonra cep telefonunuza bir onay sms’i gelecektir. Gelen bu sms’i onayladıktan sonra işleminiz gerçekleşecektir.

4-Binance Para Çekme (Withdrawals) Komisyon Ücretleri Nedir ?

Binance Borsası ‘nın Komisyon Ücretleri (fee) coin cinsine göre değişiklik göstermektedir. Burada komisyon ücretlerinden kastımız Binance Borsası ‘ndan başka bir borsaya veya cüzdana (wallet) olan transfer ücretidir. Örnek vermek gerekirse Binance Borsası ‘nda al sat yaparak karınızı yaptınız ve belli bir miktar parayı tekrar Paribu hesabınıza göndermek istiyorsunuz. İşte bu gönderim sırasında sizden kesilecek olan komisyon ücretinden bahsediyoruz.

5-Binance Al-Sat (Trade) Transfer Ücreti Nedir?

Binance Borsası ‘nda Trade yani Al-Sat yaparken her bir işlem için işlem yaptığınız tutar üzerinden %0,1 tutarında bir komisyon kesmektedir. Örneğin tanesi 1 $ ‘dan 100 adet Ripple (XRP) aldınız. Bu toplamda size 100 $ + 0,1$ (komisyon ücreti) olarak yansır. Yani hesabınızda 99,9 Ripple olacaktır. 0,1 Ripple ‘ınız komisyon olarak kesilecektir. Aldığınız bu 99,9 Ripple ‘ı satmak istediğinizde ise yine %0,1 komisyon ödeyerek satarsınız. Binance’nin bu komisyon oranlarının diğer borsalara oranla gayet düşük olması onu daha avantajlı bir borsa yapmaktadır.

6-Binance ‘de Daha Az Komisyon Nasıl Ödenir ?

Eğer Binance Borsası ‘nda daha az komisyon ödemek istiyorsanız bunun bir yolu var. Benim içinde avantajlı olduğundan ben de kullanıyorum. Binance Borsası yakın zamanda kendi coin’ini çıkardı. Bu coin’in adı Binance Coin. Binance Coin ‘in şu an ki değeri yaklaşık 4 $ civarında siz alış-satış işlemlerinizi bu coin üstünden yaparsanız Binance Borsası sizden sadece %0,05 oranında komisyon alıyor . Bu da daha önce vermiş olduğunuz komisyon değerinin %50 ‘si oranında. Bu işlemden sizin herhangi bir zararınız olmuyor sadece Binance Coin üstünden komisyon ödediğiniz için borsanın coini değerlenmiş oluyor.

Bu işlemi gerçekleştirmek için yukarıdaki resimde bulunan okla gösterilmiş bölüme gelip “Account” sekmesine tıklamak. “Account” sekmesine tıkladıktan sonra aşağıdaki resimdeki ekran karşınıza çıkacaktır. Bu ekrandan kırmızı okla gösterilen alanı “ON” yaparsanız artık sizde yarı yarıya komisyon ödeyeceksiniz demektir. Ancak bilmeniz gereken bir şey var bu komisyon Binance Coin üzerinden kesildiği için alinizde bir miktar Binance Coin tutmanız gerekmektedir. Alım Satım işlemlerine geçmeden önce marketten bir miktar Binance Coin (BNB) alabilirsiniz.

7- Binance Borsası Kimlik Onayı İstiyor mu?

Diğer borsaların aksine Binance Borsası günlük 2 BTC ‘nin altında işlem yapanlardan herhangi bir kimlik onayı istememektedir. Bu 2 BTC ise şu anki durumda 30.000 $ denk gelmektedir. Eğer bu miktar altında günlük işlem hacminiz var ise herhangi bir kimlik onayı yapmanıza gerek yoktur. Kimlik onayı olmadan dilediğiniz gibi paranızı yatırabilir ve çekebilirsiniz.

8- Binance Borsası ‘nda Hangi Coin Çeşitleri Var?

Binance Borsası diğer borsalara oranla daha fazla altcoin seçeneklerine sahiptir. Şu an bünyesinde tam tamına 199 çeşit coin alıp satabilirsiniz. Bu altcoinlerin hangileri olduğunuz merak ediyorsanız ; Binance Coin Çeşitleri linkinden görebilirsiniz.

9- Binance Borsası Fork Sonrası Yeni Çıkan Coinleri Veriyor mu?

Evet Veriyor. Binance borsası Hard Fork sonrası çıkan yeni coinlerin dağıtımını yapmaktadır. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Son çıkan coinlerden olan BCX ve SPBT Coinlerinin dağıtımı belirlenen oranlarda yapılmış ve site anasayfası üzerinde duyurulmuştur. Bu açıdan da Binance Borsası, Türk Borsalarına göre avantajlıdır.Dağıtılan coinler daha önce belirtilen oranlarda fork zamanı Binance borsasında bulunan Bitcoin (BTC) miktarınıza göre verilmektedir.

10- Binance Borsası ‘nda Nasıl Al-Sat (Trade) Yapabilirim?

Aşağıdaki resimde sol üstte bulunan “Exchange” kısmına geldikten sonra “Basic” ve “Advanced” seçenekleri çıkacaktır. Eğer borsa grafik okuma işlerinden pek anlamıyorsanız “Basic” seçeneğini seçebilirsiniz. Bu iki seçenek arasındaki fark “Advanced” seçeneğinin “Basic” seçeneğine göre daha ayrıntılı tablo ve grafiklere sahip olmasıdır.Biz örnek olarak daha basit kullanıma sahip olan “Basic” arayüzü üzerinden al-sat işlemlerini anlatacağız. İlk yapmamız gereken işlem yani al-sat yapacağımız kuru bulmak. Ben bu aralar XRP (Ripple) ile uğraştığım için sağ taraftan XRP (Ripple) altcoinini seçiyorum.Eğer Ripple Coin’i favorilerinize eklemek ve onca coin içinde hemen ulaşmak isterseniz sol tarafında bulunan yıldıza 1 kere basmanız yeterlidir.

Daha sonra alım XRP/BTC kurunda alım yapmak için aşağıda ki resimde sol tarafta görülen “BUY XRP” bölümünde “Price” kısmına Ripple ‘ı (XRP) kaç BTC’den almak istediğinizi yazıyorsunuz. “Amount” Bölümünde ise “Price” kısmına yazdığınız fiyat üzerinden kaç adet almak istediğinizi yazıyorsunuz. Eğer “Price” kısmındaki fiyattan bütün Bitcoin bakiyenizin karşıladığı miktarda alım yapmak isterseniz hemen altındaki %100 seçeneğini seçebilirsiniz. Son olarak “Buy XRP” yazan yeşil butona tıkladığınızda alım emriniz açılmış olacaktır.

Örnek vermek gerekirse 1 BTC bakiyeniz var ve 0.000050 BTC ‘den Ripple almak istiyorsunuz.“Price” kısmına 0.000050 yazıyorsunuz ve %100 ‘e tıklıyorsunuz. Amount kısmında 1/0,000050 = 20.000 XRP yazacaktır. Yani 20.000 XRP hesabınıza geçecektir. Satma işleminde ise yine örnek üzerinden anlatayım elinizdeki 20.000 XRP’i (Ripple) 0,000060 BTC değerinden satmak istiyorsunuz.

O zaman alttaki resimde sağda bulunan “Sell XRP” kısmında “Price” yazan bölüme XRP’nizi satmak istediğiniz miktar olan 0,000060 yazıyorsunuz. Amount kısmına ise daha önceden satın almış olduğunuz XRP miktarı olan 20.000 yazıyorsunuz veya %100 ‘e tıklıyorsunuz. Kısa bir hesapla 1BTC’ye aldığınız 20.000 XRP’yi 0,000060 BTC’den 0,000060 * 20.000 = 1.2 BTC ‘ye satmış oluyorsunuz. Yani 0.2 BTC kar kalmış oluyor.

11- Binance Borsası ‘ndan Nasıl IOTA Alabilirim?

Son zamanların en gözde Coinlerinden olan IOTA hem teknolojisi hem de altyapısı ile dikkatlari üzerine çekti. Büyük şirketler ile yapılan anlaşmalar ve büyük medya ve topluluk desteği ile piyasada kendine üst sıralarda yer edindi. Durum böyle olunca küçük büyük bütün yatırımcılar para yatırmak istiyor. Ancak her borsada bulunmadığından insanlar nasıl alım yapacaklarını bilmiyorlar.

Binance Borsası bu konuda diğer borsalardan daha avantajlı neden diye sorarsanız altcoin çeşitliliği bakımından diğer borsalardan üstün durumda. Bu çeşitlilik içinde tabiki IOTA ‘da bulunmakta. Peki IOTA’ yı nasıl alabilirim ? diye soruyorsanız sırasıyla aşağıdaki adımları takip ediyoruz.

Yukarıda anlatıldığı gibi tüm Üyelik ve giriş işlemlerini tamamladıktan sonra Sol üstte bulunan “Exchange” bölümünden “Basic” seçiyoruz. Ardından sağda bulunan coin listesinden IOTA ‘yı seçiyoruz.

Karşımıza alttaki gibi bir ekran çıkıyor. Bu ekranda madde 10’da anlatıldığı şekilde “BUY IOTA” bölümünden “Price” kısmından IOTA’yı hangi fiyattan almak istediğimizi yazıyoruz sonra “Amount” bölümüne kaç IOTA almak istediğimizi yazıyor ve altta bulunan “Buy IOTA” Butonuna tıklıyoruz. İşte bu kadar kolay satın aldığınız IOTA’lar borsa cüzdanınızda gözükecektir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar