BDDK’dan taksit kararı: 8 aya çıkarıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) altın alımında taksit sayısının 4 aydan 8 aya çıkarıldığını duyurdu

BDDK’dan taksit kararı: 8 aya çıkarıldı
Son Güncelleme: 25 Ekim 2019 Cuma 12:17
25 Ekim 2019 Cuma 11:48

Altın alacaklara BDDK’dan müjdeli haber geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK) altın alımında taksit sayısının 4 aydan 8 aya çıkarıldığını duyurdu. BDDK'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 24/10/2019 tarihli ve 8632sayılı Kararı ile Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin yedinci fıkrası uyarınca, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda taksitlendirme süresinin dört aydan sekiz aya çıkarılmasına karar verilmiştir"

Ağustos 2018'de kuyum harcamalarına taksit kalkmıştı

Ağustos 2018'de yaşanan kur şokunun ardından, başta elektronik cihazlar olmak üzere dolarizasyonu artıran ithal ürünlerdeki talebi azaltmak ve cari açığı düşürmek için bir dizi önlemler alınmış ve taksit sayıları düşürülmüştü. Kuyum harcamalarında ise daha önce 4 ay olarak belirlenen taksitlendirme süresi sıfıra indirilmişti.

Mart ayında yeniden 4 taksite çıkmıştı

Mart ayında alının kararla kuyum harcamalarına yeniden 4 taksit imkanı getirilmişti.

BDDK, 12 Haziran'da kredi kartı taksit sınırlandırmasında düzenlemeye giderek, taksit sayısını mobilya alımlarında on iki aydan on sekiz aya, elektronik eşya alımlarında üç aydan altı aya çıkarmıştı.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar