Bakan Pekcan kaç firmanın konkordato ilan ettiğini açıkladı

Ticaret Bakanı Pekcan, son günlerde artan konkordato ilanlarıyla ilgili alacaklıyı hem de borçluyu koruyan bir taslak üzerinde çalıştıklarını belirtti. Pekcan, bugüne kadar 356 firmanın konkordato ilan ettiğini de açıkladı.

Bakan Pekcan kaç firmanın konkordato ilan ettiğini açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
11 Kasım 2018 Pazar 12:55

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gümrüklerin dijitalleşmesi konusunda çok önemli adımlar attıklarını belirterek, "Bugün, yetkilendirilmiş yükümlülük konusunda Rusya'nın gümrüklerine 'know how' veriyoruz." dedi.

Pekcan, Bakanlığının ve bağlı kurumların 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Bakanlıkta görevde bulunduğu 4 ayda çok güzel işler başardıklarını dile getiren Pekcan, "Bu doğrultuda devam edeceğiz. Yaptığımız işten memnunuz. İnşallah hep beraber daha güzel şeyleri yaşamak için daha fazla çaba sarf edeceğiz. Amacımız, ihracatın önünü açmak." diye konuştu.

Turquality destekleri hakkında da bilgi veren Pekcan, bugüne kadar 162 firmanın 173 markasının söz konusu uygulama kapsamında olduğunu kaydetti. Pekcan, 87 firmanın aynı sayıda markasının da marka programı kapsamında desteklendiğini, hizmet ihracatı anlamında da 21 firmanın destek aldığını belirtti.

"356 firma konkordato ilan etti"

Son günlerde artan konkordato ilanlarına de değinen Pekcan, hem alacaklıyı hem de borçluyu koruyan bir taslak üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Pekcan, bugüne kadar 356 firmanın konkordato ilan ettiğini belirtti, İstanbul'da 132, Ankara'da 50, İzmir'de 27, Kocaeli'nde 26, Bursa 13, Hatay 11, Mersin 9, diğer illerde ise 88 firmanın konkordato ilanında bulunduğunu ifade etti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar