için kaldı

Bakan Albayrak: Belediyeler sebze ve meyve satışına haftaya başlayacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi toplantısında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gelecek haftadan itibaren tüketicilere maliyetine sebze meyve satışının adımlarının görüleceğini, Ziraat Bankası'nın yarın seracılık için bir paket açıklayacağını duyurdu

Bakan Albayrak: Belediyeler sebze ve meyve satışına haftaya başlayacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
7 Şubat 2019 Perşembe 12:02

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Albayrak, yüksek gıda fiyatlarına karşı kısa, orta ve uzun vadeli planların hayata geçirilmeye başlandığını söyledi. Belediyelerin sebze meyve satışına haftaya başlayacağını belirten Albayrak, Hal Yasası ile birlikte kapsamlı profesyonel dönüşüm sürecinin çok yakında devreye alınacağını kaydetti.

Seracılıkla ilgili paketin de yarın Antalya'da açıklanacağını bildiren Albayrak, paketle Ziraat Bankası'nın düşük faizli, Hazine tarafından sübvanse edilen seracılık kredisi sunacağını söyledi. Albayrak  piyasanın gerekli şekilde ilerlemesi için devletin de sahada olacağını belirtti. Albayrak  "Seralar için kamu olarak stratejik bir yatırım yapılanmasına girip bu piyasada olacağız" dedi.

“Şubat ayı bankacılık likiditesinde daha iyi olacak”

Şubat ayının bankacılık likiditesinde ocak ayından daha iyi olacağını belirten Albayrak şunları söyledi:

"Şubat, Mart Nisan ve Mayıs aylarıyla birlikte reel sektörün likidite açısından çok rahatladığı bir döneme şahitlik edeceğiz. Bankalarımız, BDDK, Bankalar Birliği ile görüşüyoruz. Korku ve kaygıların yaşandığı 2018'in son çeyreğindeki hava dağılmaya başladı. Tüm paydaşlarımızla çok daha etkin neticeler alacağız. Hayalperest Polyannacı değiliz. Birileri felaket tellallığı yapıyor."

Albayrak, geçtiğimiz yıl yüzde 5 seviyesinde gerçekleşen cari açığın milli gelire oranının bu yıl  yeni ekonomi programında belirlenen  yüzde 4 oranının altında geleceğini kaydetti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar