Bakan Albayrak önemli açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak İstanbul'da Finans Merkezi Konferansı'ndan açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak önemli açıklamalarda bulundu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
7 Mart 2019 Perşembe 20:27

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak İstanbul'da Finans Merkezi Konferansı'ndan açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

- İstanbul'u güçlü bir küresel finans merkezine dönüştürmek için İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesini başlattık. Türkiye küresel ölçekte en rekabetçi ülkelerdendir. Başarılı performansıyla Türkiye bu krizi fırsata çevrilmiş. 2018 yılında artan istikrarsızlık ve kriz eş anlamlı olarak fırsatı da beraberinde getiiryor. Öldürmeyen acı güçlendirir. Doğru politikaları hayata geçirerek Türkiye olarak son 5 yılda her birimden bağışıklık sistemini güçlendiren bir ekonomiye döndük. Son 6 ayda her manada, artık hükümet ajandası 15 Temmuz'a rağmen ekonomi 1. sırada.

- Türkiye'deki reel sekrörün küresel rekabet içinde daha faal hale gelebileceği bir süreç başladı.

- İFM kümelenme programı hazırlandı. Türev araçların çeşitliliğini artırarak sermaye piyasamızı daha da derinleştireceğiz. Küresel rekabet ikliminde çok daha avantajlı hale geleceğimiz bir çalışma başlattık. Üç tane tuğla dikerek küresel finans merkezi olunmaz. Türkiye, İstanbul finanas merkezi projesini 2023 yılından önce hayata geçirmelidir. İstanbul finans merkesinin arzu edilir şekilde hayata geçirilmesi için adımlar atıyoruz.

- Sermaye piyasalarımızı daha da derinleştireceğiz. Vergi uygulamalarında ciddi revizyonlara gidiyoruz. Vergi mimarisi ile ilgili çok büyük bir reform süreci başladı. Bu yıl içinde vergiyle ilgili somut adım atacağız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar