için kaldı

Bağkur hizmet dökümü nasıl alınır? E Devlet’ten hizmet dökümü alma

Emeklilik için hizmet dökümünüzü kontrol etmek istiyorsanız işte Bağkur hizmet dökümü almak için yapılması gerekenler..

Bağkur hizmet dökümü nasıl alınır? E Devlet’ten hizmet dökümü alma
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
17 Nisan 2018 Salı 11:18

Bağkur hizmet dökümünüzü internetten online olarak yapabilirsiniz. Son dönemlerde hizmete sunulan e-Devlet hizmetiyle hizmet dökümü işlemlerinizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet’ten Bağkur Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Bağkur hizmet dökümü işlemlerinizi internet üzerinden gerçekleştirebilmek için daha önceden kullanılan iki tane resmi site vardı ve bu resmi sitelerden biri olan e-SGM resmi sitesinin kapatılması nedeni ile artık Bağkur hizmet dökümü alma işlemini ve daha bunun gibi önemli birçok işlemi gerçekleştirebileceğiniz tek bir yol vardır.

Bu yol e-Devlet internet sitesi üzerinden üzerinden gerçekleştirilebilir. Bağkur hizmet dökümü işlemlerinizi e-Devlet üzerinden yapmak istiyorsanız bir şifreye sahip olmanız gerekmektedir. Şifreniz eğer bulunmuyorsa herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığında şifrenizi elde edebilirsiniz. Bu yazımızda e-Devlet üzerinden Bağkur hizmet dökümü alma işleminin adım adım nasıl gerçekleştirileceğini sizlere detaylı bir şekilde anlatacağız.

Devlet Kapısı üzerinden eski adıyla Bağkur yeni adıyla 4B sigortalılarının işlemleri için gerekli hizmetler sunulmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumunun kendi sitesinde yer alan tüm hizmetler e-Devlet sistemine geçmektedir. Böylelikle e-Devlet sistemi kamu hizmetlerinin toplandığı ve sunulduğu büyük çaplı bir platform olmuştur. Bu platformun verdiği hizmetler ise günden güne artmaktadır.

e-Devlet sistemini online bir sistem olduğu için hizmet alımında karşılaşılan bekleme sıraları, kuyrukları artık tarih olmuştur. Artık Bağkurlular e-Devlet Bağkur Hizmet Dökümü alınırken sıra beklemeden hızla yapacaklardır. Buna ek olarak e-Devlet Bağkur Hizmet Dökümü alma işleminin internet üzerinden sunuluşu vatandaşları istedikleri zaman ve mekanda e-Devlet üzerinden e-Devlet Bağkur Hizmet Dökümünü almaya yetkin kılıyor.

E-Devlet üzerinden Bağkur hizmet dökümü almak için tıklayın!

E-Devlet Sisteminin Kolaylıkları Neler?

E-Devlet sistemi, kamu hizmetlerine ulaşımı kolaylaştırır. Sistem üzerinde her geçen gün yeni hizmetler kullanıma sunuluyor. Sistem kayıtlı olan 33 milyon 27 bin 153 kişi var. Sistem üzerinde 332 kurum bulunuyor ve bu kurumlar üzerinden 2 bin 27 hizmete ulaşılabiliyor. Sıra bekleme derdi olmadan online olarak istenen işlemlerin yapılabilmesi vatandaşlara büyük bir zaman tasarrufu da sağlamış oluyor. e-Devlet sisteminde en çok işlem gören kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK hizmet dökümü, Bağkur hizmet dökümü sorgulama yapabilir, işe giriş tarihinizi sorgulayabilirsiniz. Ne Zaman Emekli Olabilirim? Uygulamasıyla da emeklilik için yaş hesaplaması yapabilirsiniz. Bunlar dışında pek çok 4A, 4B ve 4C hizmetlerine erişebilirsiniz.

E-Devlet Bağkur Hizmet Dökümü Ne İşe Yarar?

E-Devlet BAĞ-KUR Hizmet Dökümü alarak 4B hizmet sürenizi öğrenebilirsiniz. Buna ek olarak 4B sigortalısı olarak hizmete başlama tarihinizi, terk veya talep tarihlerimizi de öğrenebilir, emeklilik işlemlerimizi yapabilir. Aylık maaşımıza dair bilgilerimizi görüntüleyebilir ya da maaşımıza yansımış kesintileri takip edebiliriz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar