Albayrak: Kur, faiz, enflasyon atağını püskürttük

MÜSİAD Toplantısı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dengelenme sürecinde çok önemli mesafe kat edildiğini aktardı.

Albayrak: Kur, faiz, enflasyon atağını püskürttük
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
9 Ocak 2019 Çarşamba 12:09

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda konuştu. Dengelenme sürecinde çok önemli mesafe kat edildiğini belirten Albayrak'ın açıklamaları şöyle:

“Türkiye 2018 yılında tarihi bir yılı geride bıraktı. İnşallah bu yılın değerlendirmesini ortaya koyarken 2019'un nasıl geçeceğini detaylı şekilde paylaşacağız.

Ülkemizin ekonomisini her türlü olumsuzluklara rağmen koruyabilmişiz. Belirlenen stratejimizi dengelenme, disiplin ve değişim sloganı ile 2019 ve 2021 yıllarını kapsayan dönemi açıkladık. Ekonomimizi finansal şoklara karşı çok daha güçlü kıldık.

Ağustos ayı içinde piyasalarımızda önemli dalgalanmalar yaşadık. Geldiğimiz dengelenme sürecinde çok önemli bir mesafe kat ettik. Sağlam altyapı ve zamanında kararlılıkla aldığımız tedbirler, ekonomik programımızın piyasalara verdiği güven sayesinde finansal piyasalarda normalleşmeye ulaştık. Ağustos sonundan bugüne kadar döviz kurunda yüzde 20'ye varan bir iyileşme kaydedildi.

Daha yeni başladık. Finansman ve maliyet, çok daha rekabetçi reel ekonomi oluşması için çok daha ciddi bir iyileşme kat etmek zorunda. Ekonomide kırılganlığın azaltılmasındaki en kırılgan yapı cari açığın milli gelire oranının azaltılmasıydı.

Özellikle ithalata bağımlılığımızı azaltmanın ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Mali disiplin bugüne kadar ekonomik başarılarımızın en önemli çıpalarından biri oldu. Sağlıklı sürdürülebilir dengeli büyüme için YEP'te önümüzdeki bir kaç yıl potansiyel büyümemizin daha altında büyüme hedefi koyduk. Amaç daha kaliteli, üretime dayalı iç piyasa ve ve yerli bir kaliteli büyüme üzerine inşa edecek bir dönüşüm. Ekonomideki kırılganlıklarla mücadele ettik.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar