Albayrak: Kimsenin piyasadaki pozitif havayı bozmasına izin vermeyeceğiz

Bursa'da konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Büyük operasyonu 2 ayda püskürttük" dedi

Albayrak: Kimsenin piyasadaki pozitif havayı bozmasına izin vermeyeceğiz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
8 Kasım 2018 Perşembe 11:59

Bakan Berat Albayrak, Bursa'da yaptığı konuşmada "Önümüzdeki 5 yıllık süreçte Türkiye bir yandan yapısal dönüşümlerini hayata geçirecek diğer yandan dünyanın en önemli ekonomilerinden biri olmaya adımlar atmaya devam edecek." dedi.

Albayrak'ın açıklamaları şöyle:

Çok tarihi bir süreci hep birlikte yaşamaya devam ettik. Ağustos ayıyla çok geniş kapsamlı bir spekülatif atakla karşı karşıya kaldık.

Bir buçuk, 2 yıl bunun bertaraf edilmesi noktasında dört beş çeyrek boyunca küçülmeye etkisini hep birlikte yaşadık. Kur, faiz ve enflasyon alanında da çok büyük bir operasyonla Türkiye'yi karşı karşıya koymasına rağmen elhamdülillah iki ayda hızlı ve güçlü adımlarla, şükürler olsun uyumlu ve koordinasyonla çok hızlı refleksler vererek birçoğunu püskürttük.

Aldığımız tedbirlerle çok ciddi bir refleks gösterdik. İki aylık bu süreç çok büyük bir tecrübe kazandırdı. Etkilerini teker teker ortadan kaldırdık ve devam ediyoruz. İki temel alana odaklandık. Mücadelemizin başına enflasyonu koyduk.

Hem bütçe disiplini gözettik, hem de enflasyon baskısını azalttık hem de toplumumuzu vatandaşlarımızı koruduk. Yapısal reformlarla alakalı adımlar atmaya başladık. Özellikle gıda maliyetleri konusunda. Uzun bir süre sonra toplanan gıda komitesi üç bakanlık olarak adımlar atmaya başladık."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar