Ağbal yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 2021 yılının ilk Enflasyon Raporu'nu açıklıyor. TCMB 2021 sonu enflasyon beklentisini yüzde 9.4 olarak korurken Ağbal "Parasal sıkılık uzun bir süre kararlılıkla sürdürülecek" ifadelerini kullandı

Ağbal yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı - Sayfa 1

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 2021 yılının ilk Enflasyon Raporu'nu açıkladı. İşte Ağbal'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

 

1 20
 
Ağbal yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı - Sayfa 2

"Makroekonomik görünüm: Aşı ve tedaviye yönelik olumlu gelişmeler 2021 yılının ikinci yarısında daha hızlı bir toparlanma güçlendi. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde enflasyon düşük seyretmekte. Mali ve parasal genişleme önümüzdeki dönem için enflasyonist baskı oluşturma potansiyelini taşımakta.

 

2 20
 
Ağbal yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı - Sayfa 3

Ülkemizde iktisadi faaliyet güçlü kredi ivmesi desteğiyle 2020 yılının 3. çeyreğiyle belirgin toparlanma göstermekte. 4. çeyrekte de güçlü bir seyir görüyoruz. Ekonomik aktivitede görünen güçlü toparlanma sektörlerin geneline yayılmış görünmekte. İmalat sanayinin genelinde salgın öncesi üretim düzeyleri aşılmış.

 

3 20
 
Ağbal yılın ilk enflasyon raporunu açıkladı - Sayfa 4

Başta giyim olmak üzere turizm bağlantılı imalat sektörlerindeki iyileşme sınırlı kaldı. İktisadi faaliyetteki güçlü toparlanma istihdam piyasasında iyileşme sağladı.

 

4 20