için kaldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz'den asgari ücret açıklaması: 7 bin 500 veya üstünde bir rakam olabilir

AK Partili Demiröz, yeni asgari ücreti belirlerken fahiş yükselen enflasyonun farkının da eklenerek, beklentilerin "çok üzerinde" bir rakam çıkacağını söyledi. Demiröz, "İkinci dönemde 6. aydan sonraki enflasyonu dikkate alırsanız bu benim şuandaki hesaplamalarıma göre konuşulan bir şey yok, görüşmeler dahi başlamadı ama 7 bin 500 seviyelerinde bir asgari ücret belki onun üstünde düşünülebilir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz'den asgari ücret açıklaması: 7 bin 500 veya üstünde bir rakam olabilir
Son Güncelleme: 7 Ekim 2022 Cuma 16:26
7 Ekim 2022 Cuma 16:18

AK Parti Genel Merkezi'nin "Türkiye buluşmaları" çerçevesinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, başkanlığında milletvekillerinden oluşan bir heyet ile Çorum’a geldi. Gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Demiröz, asgari ücret artışı ile ilgili de ilk kez net bir açıklamada bulundu.

'ASGARİ ÜCRET DEVLETİ İLGİLENDİRİYOR ZANNEDİYORLAR'

Bir gazetecinin asgari ücretle ilgili sorusuna yanıt veren Demiröz, şöyle konuştu:

“İşverenlerimize, KOSGEB ve diğer bütün küçük esnafımıza çeşitli destekler veriyoruz. Öncelikle asgari ücretten başlayım. 5 bin 500 lira net veriyoruz ve işverenler açısından vergiden muafiyet var. Biliyorsunuz 5 bin 500 lira asgari ücret net olunca onun vergisi işverenin sırtında. Birde herkes asgari ücret devleti ilgilendiriyor devlete yük getiriyor zannediyor. Asla öyle bir şey yok. Asgari ücret özel sektörle ilgili hem işçiyi hem de işvereni koruyarak çalışma barışı adı altında normal bir rakam tespit edilmeye çalışılıyor.

'7 BİN 500 VEYA DAHA ÜSTÜNDE OLABİLİR'

İkinci dönemde 6. aydan sonraki enflasyonu dikkate alırsanız bu benim şuandaki hesaplamalarıma göre konuşulan bir şey yok, görüşmeler dahi başlamadı ama 7 bin 500 seviyelerinde bir asgari ücret belki onun üstünde düşünülebilir. Dediğimi gibi henüz konuşulan bir durum yok. Özellikle benim tahminim o civarlarda bir asgari ücret ve gelir vergisinden muaf, damga vergisinden muaf işverenler. Onunla beraber onun üstünde ücret alanlarında o limite kadar ki gelirleri yine vergiden muaf olacak.

'ÜRETİCİMİZ ÇOK SIKINTIDA DEĞİL'

Çok yakın zamanda Kredi garanti fonundan 50 milyar lira tekrar küçük esnafımıza vereceğiz. Yakında açılacak. O nedenle esnafımızın yanındayız. Çarşı pazarda gezerseniz üreticimiz çok sıkıntıda değil. Sadece sabit gelirlilerde emekliler ve asgari ücretlilerde sıkıntı olabilir. Tespitlerini yaptık ve yakında o destekler verilecek. Yeni paketler var. O müjdeleri de cumhurbaşkanımız verecek.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar