için kaldı

Köyüne dönene 300 damızlık koyun verilecek. 300 damızlık koyun şartları neler?

Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba'nın köyüne dönene 300 damızlık koyun açıklamasının ardından herkes 300 damızlık koyun, maaş ve sigorta şartlarını merak etmeye başladı.

Köyüne dönene 300 damızlık koyun verilecek. 300 damızlık koyun şartları neler?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
6 Şubat 2018 Salı 14:16

Köyden göçe önlemek ve kentlerden köye geri dönmeyi teşfik etmek için Tarım Bakanlığı'ndan ilginç bir adım atıldı. Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba köyüne dönene 300 damızlık koyun ve maaş verileceğini açıkladı. Peki ya 300 damızlık koyun alma şartları ve maaş şartları neler? Tüm merak ettiklerinizi haberimizde derledik.

Tarım Bakanı Eşref Fakıbaba'dan 300 Damızlık Koyun Açıklaması

Köyden kente göçü önlemek için yürürlüğe konulan teşviklere bir yenisini daha ekledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, köyüne geri dönen çiftçi ailelere 300 damızlık koyun, koyunlara bakanlara ise asgari ücret üzerinden maaş verileceğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, 'Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol' projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Fakıbaba, projeyle köyden şehre gidişi önlemeyi ve köye geri dönüş sağlamayı amaçladıklarını söyledi. "Müthiş bir sosyal ve sürü artırma projesi" diyen Fakıbaba, şöyle konuştu:

Her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. Sigortasını da yapacağız. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılayacağız. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız. 300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak. Geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak.

Bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. Bir senede 210.000 lira eder.Müthiş bir para. İsterse bu yavruları bize satabilir, borcundan düşülür. Erkekleri kesime gönderebilir. Fiyat garantisi vereceğiz. Şehirde hastanede temizlik yapacağına asgari ücretle, köyünde hayvanıyla uğraşacak. Hem maaşı al hem kendi işinin patronu ol diyoruz. Bu istihdamı da artıracak.

300 DAMIZLIK KOYUN VE MAAŞ ALMA ŞARTLARI NELER?

Tarım Bakanlığı köye teşvik için 300 damızlık koyun ve 300 yavru verecek. 300 damızlık koyun ve 300 yavru alan kişiler aynı zamanda asgari ücrette maaş alacak. Bu 300 damızlık koyunun ve yavurlarının sigortası yapılacak ve yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılanacak. Geri ödeme ise 300 damızlık koyunun doğurması ile başlayacak. 300 damızlık koyun için başvuru şartları çok zorlayıcı olmayacak. Ailenin köyde çiftçi olması yeterli sayılacak.Devlet 300 damızlık koyunu ailelere köydeki arazi tapusuna ipotek koyarak teslim edecek.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar