2018 yaş çay destekleme paraları ne zaman ödenecek?

2018 yaş çay destekleme paraları ne zaman ödenecek? Detaylar haberimizde..

2018 yaş çay destekleme paraları ne zaman ödenecek?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
2 Nisan 2018 Pazartesi 09:53

2018 yaş çay destekleme paraları ne zaman ödenececi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

2018 yılında yapılacak yaş çay destek ödemeleri ile diğer tarım destek ödemelerinin Mart ayının son haftası ile Nisan ayının ilk haftasında yapılacağı öngörülüyordu. 2018 yaş çay destekleme ödemeleri için beklenen açıklama yapıldı.

2018 yaş çay destekleme paraları ne zaman ödenecek?

2017 yılında Şubat ve Nisan ayları arasında kişinin TC. kimlik numarasının son harfi baz alınarak yapılan ödemeler Ziraat Bankası tarafından yapılmıştı. 2018 yılı için Ulusal Çay Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, yaş çay üreticisini destekleme adına hükümet tarafından yapılan destek ödemelerinin 6 Nisan Cuma gününden itibaren çay üreticilerinin hesaplarına aktarılacağı belirtildi. Ödemelerde çay üreticilerinin kimlik numaralarının son rakamının baz alınacağı ifade edilen açıklamada, ödemelerin bir hafta ile 10 gün içinde tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

Yaş Çay Ödemeleri Nasıl Yapılıyor?

Ödemeler, ruhsatlı üretici olup karardan önceki yaş çay ürünü destekleme ödemelerine ilişkin kararnameler doğrultusunda yaş çay ürünü destekleme ödemelerinden faydalanmak için başvuruda bulunan ve 2018 yılı üretim sezonunda da üreticiliği devam eden ruhsatlı üreticilerle ilk defa bu yıl yaş çay yaprağı üreterek satışını gerçekleştiren ruhsatlı üreticilere yapılacak.

Ruhsatlı üretici olup yaş çay ürünü destekleme ödemelerinden faydalanmak için kamu ve/veya özel sektör işletmelerine başvuruda bulunan ve 2018 üretim sezonunda da üreticiliği devam eden ruhsatlı üreticilerin belgeleri, 2018 fark ödemesi desteği için de geçerli olacak.

Kamu ve özel sektör işletmeleri tarafından, bu üreticilere 2018 üretim sezonunda sattıkları yaş çay miktarı üzerinden, üretici başvurusu olmaksızın 2017 fark ödemesi desteği düzenlenecek. Kamu veya özel sektör işletmelerine 2018 üretim sezonunda sattıkları yaş çay nedeniyle bu fark ödemesi desteğinden ilk defa yararlanmak isteyenler ve bu yıl farklı özel sektör işletmelerine yaş çay satan ruhsatlı üreticiler başvuracak. Başvuru dilekçesi ve çiftçi belgesinin yaş çay satılan tüm kamu ve özel sektör işletmelerine verilmesi zorunlu olacak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

bahtiyar En beğenilen yorum
parasız kaldım acil yatsın
kamil
biran önce verilsin