YÖK Atlas tercih robotu nedir, nasıl kullanılır? YÖK Atlas tercih robotu 2019!

YÖK Atlas tercih robotu nedir, nasıl kullanılır? YÖK Atlas tercih robotu 2019! üniversite tercih döneminin başlaması ile en çok araştırılan konuklar arasında girdi. Adaylara tercihlerinde yardımcı olacak olan YÖK Atlas tercih robotu nedir, nasıl kullanılır? Detaylar haberimizde...

YÖK Atlas tercih robotu nedir, nasıl kullanılır? YÖK Atlas tercih robotu 2019!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:04
24 Temmuz 2019 Çarşamba 16:08

YÖK Atlas tercih robotu nedir, nasıl kullanılır? YÖK Atlas tercih robotu 2019! Öğrenciler için stresli zamanlar başladı. Uzun süre emek vererek yaptığı çalışmaların neticesini almak için son aşamaya geldiler. Adaylar tercih yaparken YÖK’ün hazırladığı YÖK Atlas tercih robotunu kullanabilecek. Peki YÖK Atlas tercih robotu nedir, nasıl kullanılır? YÖK Atlas tercih robotu 2019! sorularının yanıtları haberimizde…

YKS tercih döneminde YÖK Atlas tercih robotu önemli bir yere sahip ÖSYM tarafından bu senenin taban puanları ile başarı sıralamalarının yayımlanmasının ardından YÖK Atlas da bu yönde hizmet veriyor. Puanlarını ve başarı sıralamalarını öğrenen adaylar, YÖK Atlas ile kendilerine ve puanlarına en uygun okulları, bölümleri tercih listesine ekleyebiliyor.

YÖK Atlas tercih robotu nedir, nasıl kullanılır? YÖK Atlas tercih robotu 2019!

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK),adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla geliştirilen "YÖK Atlas"a "Meslek" ve "Tercih" listesi modülleri eklendi. Adaylara adeta dijital kariyer rehberliği hizmeti sunan ve önlisans ve lisans seviyesindeki olası tüm tercihler ile ilgili tablolara erişim imkanı sağlayan modüllere bugünden itibaren http://yokatlas.yok.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

YÖK Atlas giriş sayfası için tıklayınız

"Öğrenci Dostu Yeni YÖK" mottosuyla hareket eden YÖK tarafından, adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha bilinçli karar verebilmesini sağlamak amacıyla geliştirilen Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas),Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından 10 Mart 2016'da ilk kez kamuoyu ile paylaşılmıştı.

YKS tercih kılavuzu için tıklayınız

2019 YKS tercih döneminde iki yeni modül

YÖK Atlas programına, 2019-YKS sonrasında tercih yapacak adaylar ile eğitim camiasındaki yönetici ve araştırmacılar için faydalı olacağı düşünülen "Meslek Atlası" ve "Tercih Atlası" olmak üzere iki yeni modül daha eklendi ve adaylara üniversite tercihleri için adeta "dijital kariyer rehberliği" hizmeti sunulmaya başlandı.

Önlisans ve lisans seviyesindeki tüm meslekler ile ilgili tabloların yer aldığı ve http://yokatlas.yok.gov.tr adresinden bugünden itibaren kullanıma sunulan "Meslek Atlası" sayesinde adaylar, tercih edecekleri mesleğe yönelik tüm bilgilere ulaşabiliyor.

"Meslek Atlası" modülünde, ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan devlet, vakıf, KKTC ve yabancı üniversitelerin lisans ve önlisans programları ile ilgili meslek bazında geçen yılın kontenjanları, yerleşme ve tercih edilme bilgilerinin detayları bulunuyor.

"Meslek Atlası"nda her meslekteki kontenjan ve yerleşen sayıları, puan ve başarı sırası analizi, yerleşenlerin öğrenim durumu, diğer tercihleri, ikamet yerleri ve mesleğin kaçıncı sırada tercih edildiği gibi veriler de yer alıyor.

Adaylar talep etti, YÖK tercih listesini ekledi

YÖK Atlas'ı sıklıkla kullanan üniversite adaylarının talepleri de göz önünde bulundurularak oluşturulan "Tercih Listesi" modülü, 2019 tercih dönemi öncesinde YÖK tarafından sisteme dahil edildi. 

YÖK Atlas kullanıcıları, "Tercih Modülü" sayesinde basit bir üyelik adımının ardından 2019 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alan programlardan en fazla 50'sini "tercih" listelerine ekleyebilecekler.

Bu sayede YÖK Atlas'ı tekrar kullanmak üzere sisteme tekrar girdiklerinde aynı liste üzerinden işlemlerine devam edebilecekler.

YKS'de kimler tercih yapabilir?

Meslek yüksekokullarında bir program tercih edebilmek için TYT puanının en az 150 ve üzeri olması gerekir. Merkezi yerleştirmede bir lisans programını tercih edebilmek için programın puan türünde en az 180 puan almış olmak gerekiyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar