Okullar ne zaman kapanıyor 2018? ikinci dönemin kesin bitme tarihi

2018 eğitim öğretim yılının bugün start vermesiyle birlikte okulların ne zaman kapanacağı sorgulanmaya başladı. Peki 2018 yaz tatili ne zaman? İşte İkinci dönemin kesin bitme tarihi..

Okullar ne zaman kapanıyor 2018? ikinci dönemin kesin bitme tarihi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
26 Mayıs 2018 Cumartesi 09:00

5 Şubat 2018 tarihi itibariyle öğrenciler için yarıyıl tatili bitti ve ikinci dönem başladı. 15 Şubat itibarıyla okullarda ikinci ders zili çaldı. Peki ya ikinci dönem ne zaman bitecek? MEB merak edilen yaz tatilinin ne zaman biteceği hakkında bilgi verdi. İşte okulların biteceği tarih..

Binlerce öğrenci 15 tatilinin bitmesinin ardından tekrar okulun yolunu tuttu. Özellikle tatili seven öğrenciler gözünü 05 Şubat pazartesi günü itibariyle yaz tatiline çevirdi. Peki bu yıl üç ay tatiller ne zaman başlayacak? İkinci dönem ne zaman bitecek? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okulların kapanma tarihi belirdi. Buna göre yazın tatil planı yapan veliler ve öğrenciler için açıklama geldi. İşte 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı kapsamında belirlenen okulların kapanma tarihi yani yaz tatili net tarihi. 

Okullar Ne Zaman Kapanıyor 2018?

Bu sene 05 Şubat 2018 tarihinde sona eren Sömestr tatilinin ardından okullar açıldı. Yaz için plan yapanlar okulların ne zaman kapanacağı merak ediyor. MEB tarafından yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde okullar 08 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek ve öğrenciler uzun bir yaz tatiline girecek ve yaklaşık 3 ay tatil yapacak.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ne Zaman Başlıyor?

Yaklaşık 3 buçuk aylık yaz tatilinin bitmesinin ardından okullar Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği tarihe göre 17 Eylül 2018 pazartesi günü başlayacak. Özellikle tatil planı yapan veliler için uyarıda bulunan MEB ilk okula yeni başlayacak öğrenciler için okulların bir hafta önce açılacağı uyarısında bulundu.

2018 Sınavlar Hangi Tarihlerde Olacak?

Bu yıl ilk defa uygulanacak, merkezi sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları için yapılacak sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek. Öte yandan 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar için gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 3 Haziran'da yapılacak. Yükseköğretim Kurulunca üniversiteye girişte YGS ve LYS'nin yerine getirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 1. oturumu (TYT) 23 Haziran'da, 2. oturumu ile Yabancı Dil Oturumu 24 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Takdir Teşekkür Nasıl Hesaplanır?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre;
Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi
alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendiriliyor.

Bir dersin dönem puanı; Sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir.

Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi içinse; iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.

Yılsonu Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?

Öğrencinin yılsonu başarı puanı, derslerin ağırlıklı puanları toplamının bu derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölümüyle elde edilen puandır.

Naklen gelen öğrencilerin yılsonu başarı puanı hesaplanırken yeni oluşacak haftalık ders saati sayısı toplamı esas alınır. Yılsonu başarı puanı hesaplanırken bölme işlemi, virgülden sonra iki basamak yürütülür. Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamalar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir.

Puan değerleri ve dereceleri:

85,00-100 Pekiyi
70,00-84,99 İyi
60,00-69,99 Orta
50,00-59,99 Geçer
0-49,99 Geçmez

2018 Resmi Tatil Günleri

İkinci dönem için resmi tatil günleri belirledi. Buna göre 23 Nisan ve 1 Mayıs okullar tatil olacak. 19 Mayıs cumartesi gününe denk gelmesi sebebiyle resmi tatil değil haftalık tatil olarak değerlendirilecek.

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazartesi günü)
- 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Salı günü) resmi tatil
- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cumartesi)

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar