için kaldı

Öğretmenlere 4 yılda bir bilgisayar verilecek

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim gündemine ilişkin soruları cevapladı. Yılmaz, "Öğretmenlerimize her 4 yılda bir, öğrencilere de 5. ve 9. sınıflarda yeni bilgisayar vereceğiz." dedi.

Öğretmenlere 4 yılda bir bilgisayar verilecek
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
19 Haziran 2018 Salı 12:40

Eğitim gündemine ilişkin soruları cevaplayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 16 yıllık dönemde en büyük reformların eğitimde yapıldığını söyleyerek "58 bin derslik ihtiyacımız var. 47 bin dersliği şu anda planlıyoruz, yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, 2002'den önce eğitime ayrılan kaynak bakımından Türkiye'nin AB ülkeleri arasında sonuncu sırada olduğunu belirtirken, şimdi ise eğitime Almanya'dan daha fazla kaynak aktardıklarını söyledi.

"Kaliteli eğitimden bahsediyorlarsa..."

Bakan Yılmaz, 2019 yılı sonunda eğitimin kalitesinin artırılması adına ikili eğitime son verileceğini söyledi. Yılmaz, "Muhalefet partileri, kaliteli eğitimden bahsediyorlarsa bu AK Parti'nin eğitimdeki başarısıdır." dedi.

Öğretmen ve öğrencilere bilgisayar müjdesi

Fatih Projesi kapsamında sınıflarımızı 430 binin üzerinde akıllı tahta ile donatıldığının altını çizen Yılmaz, "Öğretmenlerimize her 4 yılda bir, öğrencilere de 5. ve 9. sınıflarda yeni bilgisayar vereceğiz." dedi.

25 bin öğretmenin ataması

84 binin üzerinde öğretmen ataması yapıldığını aktaran yılmaz, "Şimdi 25 bin öğretmeni de Eylül ayına kadar eğitim ailemizle buluşturacağız. Yaklaşık 100 bin öğretmen ihtiyacımız var. Bu yıl, 25 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz." ifadesini kullandı.

Liselere giriş sistemi

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, liselere giriş sistemi kapsamında yapılan merkezi sınavda kesinlikle müfredat dışı hiçbir soru sorulmadığını belirterek, sınav sorularının PISA sınavındaki sorularla eş değer olduğunu kaydetti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar