EKPSS sonuçları 2018 - EKPSS sonuç sorgula

EKPSS sonuçları 2018. EKPSS sonuç sorgula ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. 22 Nisan 2018'de uygulanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçarı açıklandı. İşte EKPSS sonuçları 2018 ve EKPSS sonuç sorgula ekranı haberimizde

EKPSS sonuçları 2018 - EKPSS sonuç sorgula
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Mayıs 2018 Perşembe 16:09

EKPSS sonuçları 2018 ve EKPSS sonuç sorgula ekranı haberimizde mevcut. 22 Nisan 2018'de gerçekleştirilen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Sonucu açıklanması sonrası internette EKPSS sonuçları 2018 ve EKPSS sonuç sorgula ekranı en çok araştırılan konular arsına girdi EKPSS sonuç sorgula ekranı ve EKPSS sonuçları 2018 bilgilerini sizler için derledik.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) nedir?

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

EKPSS sonuç sorgulama nasıl yapıllır?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, sınava girmiş olan adaylar, sınav sonuçlarını "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

EKPSS sonuç sorgula ekranı için tıklayınız

EKPSS giriş şartları nelerdir?

Kuraya girecek engelli memur adaylarının:

1.İlkokul,

2.Ortaokul,

3.İlköğretim,

4.Özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu,

mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olması gerekir.

Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları her bir Engelli Kamu Personel Seçme Sınavının geçerlik süresi için sadece bir kez alınır. Dönem içerisinde gerçekleştirilecek yerleştirme işlemlerine ancak başvuruları kayıt altına alınan adaylar başvurabilir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar