için kaldı

CHP'den yaz saati uyarısı

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla’da sabah okula gitmek üzere evden çıkan iki öğrencinin trafik kazası geçirerek hayatlarını kaybetmesinin yaz saati uygulamasının sonucu olduğunu söyleyerek, AK Parti'nin yaz saati uygulamasından vazgeçmesi gerektiğini belirtti.

CHP'den yaz saati uyarısı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
17 Ocak 2019 Perşembe 19:31

Muğla Bayır Mahallesi ve Yaraş Mevkiinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazalarında iki öğrencinin hayatını kaybettiğini hatırlatan CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Burak Erbay, “AKP'nin yaz saati uygulamasındaki inadı nedeniyle öğrencilerimiz sabahın kör karanlığında okul yoluna düşüyor. Bu nedenle meydana gelen trafik kazalarında lise öğrencisi Şeymanur Gölge ve 8. sınıf öğrencisi Eylül Tansu Suda adlı iki öğrencimizi kaybettik. Bu ısrarı, inadı anlamak mümkün değil. Konuyla ilgili her kesim bu uygulamanın değiştirilmesini söylerken AKP bu uygulamada ısrar ediyor. Bu ısrarın sonucunda da çocuklarımız hayatını kaybediyor” şeklinde konuştu.

yaz-saati-kaza
 

Yaz saati uygulamasının bir an önce değiştirilmesi çağrısında bulunan Erbay, “AKP bu inadından vazgeçmeli. Çocuklarımız için hayatı risk yaratan bu uygulama derhal kaldırılmalıdır. Çocuklarımız da vatandaşlarımız da karanlıktan dolayı mutsuz oluyor, psikolojileri bozuluyor. Tasarruf yapmayı amaçlayan bu uygulama ile tasarruf yapılmadığı belliyken üstüne birde insanları karanlıkta işe, okula gidip gelmeye mahkum etmek ne kadar doğru bir karardır? Bu uygulama değiştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar