Son dakika! Bakan Selçuk'tan öğretmenlere müjde!

Son dakika haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Son dakika! Bakan Selçuk'tan öğretmenlere müjde!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
5 Mart 2019 Salı 10:22

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Bakan Selçuk, Öğretmenlik Meslek Yasası ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Bakan Selçuk, "Eğitim demokrasiyle çok yakından ilgili. Eğitimde güçlü bir beklenti varsa o zaman yerel seçimlerde bize destek olunması gerektiği çok açık" dedi.

Bakanlığın yapay zeka stratejisinin bir ay içinde çıkacağını belirten Selçuk, "Bu strateji ile ilgili dijital altyapı kuruyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Selçuk, "Tüm derslere ilişkin video kütüphanesi oluşturuyoruz. Çok yetkin öğretmenleri seçiyor, yıl boyunca var olan içerikleri sunmasını istiyoruz. Ücretsiz olarak, mobil olarak, bir IP TV üzerinden ya da başka yerden, bunun senaryoları hazırlandı. Bunu ortaöğretimin iyileştirilmesi meselesi olarak görüyoruz" diye konuştu.

Bakan Ziya Selçuk, "5 yaşı zorunlu kılmak üç sene sonra... Bu, takvimde yer verdiğimiz bir şey. 17 bin tane derslik var, bizim ne kadar dersliğe ihtiyacımız var. Fizibilitesi çıktı, ne kadar öğretmen ve derslik gerekiyor, finansmanı ne olacak. Bu zamanla ilgili. Bu kadar dersliği bu sene içerisinde yetiştirmek mümkün değil. 4 yaş ve 3 yaşıyla ilgili de gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerek Aile Bakanlığı ve belediyeler açısından çalışmalarımız var. Hiç okula gidemeyenlerin evine okul öncesi paketi anlamında nasıl destek veririz ile ilgili paketler hazırladık, süreç devam ediyor" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar