Özel öğretime teşvik uygulaması kaldırılacak mı? Bakan Selçuk açıkladı

Özel öğretime teşvik uygulaması kaldırılıyor mu? Bakan Selçuk konu hakkında ne dedi?

Özel öğretime teşvik uygulaması kaldırılacak mı? Bakan Selçuk açıkladı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
7 Kasım 2018 Çarşamba 10:39

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin ele alınmasına konuştu.

Bakan Selçuk eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk özel öğretime teşvik uygulamasına da değindi? Özel öğretime teşvik uygulaması kaldırılıyor mu? İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullar arasındaki eşitsizliğin asgariye indirileceğini, sınav baskısının azaltılacağını söyledi.

Gezici otobüs sınıfların devreye gireceğini kaydeden Selçuk, ilkokulda çocukların gelişimsel özellikleri dikkate alınarak tenefüs sürelerinin artırılacağını ifade etti.

Bakan Selçuk, müfredatın çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirileceğini belirtti.

Özel öğretime teşvik kaldırılıyor mu?

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“2017-2018 eğitim ve öğretim yılında 301 bin 777 öğrenciye 1 milyar 207 milyon 708 bin 478 lira eğitim ve öğretim desteği ödemesi yapılmıştır. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında geçen yıllardan hak kazanan ve bu eğitim ve öğretim döneminde yeni katılan 75 bin öğrenci ile toplamda 253 bin 827 öğrencinin eğitim ve öğretim desteğinden faydalanması planlanmıştır. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında ödeme miktarları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bakanlığımızın müştereken belirlediği oranda artırılarak, eğitim ve öğretim kademesine göre yıllık 3 bin 290 ile 4 bin 610 lira arasında değişen eğitim ve öğretim desteği ödenecektir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Kiraz En beğenilen yorum
Sayın millieytim bakanı meclisten özelgüvenlik için sürekli çalışmarını rica etseniz lütfen sürekli olsun ıkuldki güvenlikçiler lütfen bişeyler yapın