Yunanistan'dan Türkiye çıkışı: Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de hakları var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın açıklamasında konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Georgios Katrugalos, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de hakları var ve biz bunların farkındayız" dedi.

Yunanistan'dan Türkiye çıkışı: Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de hakları var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
21 Mart 2019 Perşembe 11:09

Antalya’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Georgios Katrugalos ile bir araya geldi. İki bakan ortak basın toplantısında konuştu.

Ülkeler arasındaki sorunlara uluslararası hukuk çerçevesinde çözümler bulunması gerektiğine inandıklarını dile getiren Katrugalos, bölgede var olan gerginlikleri azaltma yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

“Türkiye’nin de hakları var”

Katrugalos, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki enerji kaynaklarıyla ilgili bazı haklara sahip olduğunu biliyoruz. Biz de bu çerçevede Kıbrıs'ın haklarını destekliyoruz çünkü Kıbrıs, kendi Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) var olan hidrokarbon kaynaklarından faydalanma hakkına sahiptir ancak şu da bir gerçek ki Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de mevcut hakları var. Uluslararası deniz hukukundan kaynaklanan hakları var ve biz bunların farkındayız" dedi.

“Bu kişiler askeri kıyafet giyip Yunanistan’a kaçtı”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Doğu Akdeniz ve Kıbrıs etrafındaki hidrokarbon rezervlerine ilişkin "Türkiye'nin dahil edilmediği ya da dışlandığı hiçbir proje gerçekçi değildir. Türkiye'nin uluslararası hukuk çerçevesinde hakları vardır" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Yunanistan’a giden FETÖ’cü askerler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Yunanistan'daki şahısların durumunu görüştük. Bu konudaki görüşlerimizi her seferinde dile getiriyoruz. Bu sorunun çözülememesi sebebiyle son zamanlarda gördük ki Yunanistan'a kaçışların arttığını görüyoruz. Nasıl olsa Yunanistan vermeyecek anlayışıyla bazı FETÖ mensuplarının kaçtığını ve kaçmaya teşebbüs ederken yakalandığını biliyorsunuz.

Bu kişiler askeri kıyafet ve askeri helikopterle Yunanistan'a kaçmıştır. Helikopter Türkiye'ye gönderildi ama bu şahıslar Yunanistan'da kaldı. Siz de biz de biliyoruz ki bu kişiler darbeciydi ve askeri kıyafetlerle Yunanistan'a kaçtı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar