YPG’nin elindeki toprakları Araplara bırakılacak

ABD ve Körfez ülkelerinin YPG’nin elinde bulunan toprakları Arap aşiretlere bırakacağı belirtildi

YPG’nin elindeki toprakları Araplara bırakılacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
26 Nisan 2018 Perşembe 08:01

BasNews’un haberine göre, Washington ile Körfez ülkeleri, Kuzey Suriye’de etkili olan terör örgütü YPG’nin elindeki toprakları Arap aşiretlerin kontrolüne bırakacak.

PKK/ YPG’nin çatısını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kontrolündeki bölgelerde ABD ve Körfez ülkeleri arasındaki görüşmelerde yeni bir ordunun kurulduğu Suriye basınına yansıyor. Kürt yönetimine güvenlik güçlerine yakınlığıyla bilinen BasNews’a konuşan bir kaynağa göre, Rojava’da ve Kuzey Suriye’deki siyaseti değiştirecek adımlar bekleniyor.

İsmi açıklanmayan kaynağa göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında bir dizi görüşme yapılıyor.

BasNews’a bilgi veren YPG’den kaynağa göre görüşmelerde, SDG’nin kontrolündeki Doğu Fırat bölgesinin Körfez ülkelerinin desteğinde kurulacak yeni bir Arap ordusuna teslim edilmesi öngörülüyor. Görüşmelerde çıkan sonuca göre ilk adım olarak YPG kontrolündeki Rakka, Suudi Arabistan destekli Ceyşül İslam grubuna teslim edilecek.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar