Yeni ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Twitter hesabı askıya alındı

Yeni ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Twitter hesabı ABD Dışişleri Bakanı olmasının ardından askıya alındı

Yeni ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Twitter hesabı askıya alındı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:50
13 Mart 2018 Salı 16:59

Yeni ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Twitter hesabı @repmikepompeo ABD Dışişleri Bakanı görevini üstlenmesinin ardından askıya alındı. 

Mike Pompeo kimdir?

1963’te ABD'nin California eyaletinde doğan Pompeo, 1982’de liseden mezun olduktan sonra West Point Askeri Akademisi’ne başladı. 1986’da mezun olduktan sonra orduda süvari birliğinde görev yaptı. Berlin Duvarı'nın yıkılması öncesi Almanya’da görevlendirilen Pompeo, Demir Perde'nin kontrolünden sorumlu birlikte, tank komutanıydı. Son olarak Birinci Körfez Savaşı’nda görev aldı.

Ordudaki aktif görevine Körfez Savaşı’nın ardından son veren Pompeo, Harvard’da Hukuk Fakültesi’ne gitti. 1994’te Washington'a taşınarak Williams and Connely adlı hukuk şirketinde avukat olarak çalıştı.

1996’dan itibaren ise kendisine farklı bir kariyer seçti. Kansas’a taşınarak Thayer Hava Sahası ve Özel Güvenlik adlı bir savunma sanayi şirketinde CEO olarak çalışmaya başladı. 2006’da şirketteki tüm hissesini satarak petrol sektörüne geçiş yaptı. Sentry International adlı petrol sahalarına malzeme sağlayan bir şirketin başına geçti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar