Veliaht Prens Selman öldürüldü mü?

Suudi Arabistan’ın veliahtı Prens Selman’ın geçen ay yapılan darbe girişiminde öldürüldüğü iddia edildi.

Veliaht Prens Selman öldürüldü mü?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
18 Mayıs 2018 Cuma 10:37

Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Selman’ın 27 gündür görünmediği belirtildi.  İran gazetesi Keyhan, bir Arap ülkesinin üst düzey yetkililerine gönderilen istihbarat raporunu gördüğünü ve Suudi Arabistan’ın veliaht prensi Selman’ın 21 Nisan’da sarayına düzenlenen bir saldırıda öldürülmüş olabileceğini yazdı.

Keyhan gazetesi rapora göre saldırı sırasında Prens Selman’ın iki kurşunla vurulduğunu, nisan ayının sonundan beri hiç ortada gözükmediğine göre Prens Selman’ın öldürülmüş olabileceğini öne sürdü.

21 Nisan'da başkent Riyad'daki Suudi Kralı'nın sarayı yakınlarından şiddetli silah sesleri gelmişti. Ardından Kral Selman ile oğlu Muhammed bin Selman'ın Riyad'da ABD'nin koruması altındaki bir hava üssünün sığınağına götürüldüğü haberleri gelmişti.

 ÜST DÜZEY SUBAYLARIN SARAYI BASTIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

 Saray yakınında oturanlar darbe girişiminde bulunulduğunu, saraya saldırı düzenleyen askerlerin saray üzerinde uçan bir İHA’nin gönderdiği görüntüler ve istihbarata göre hareket edildiğini belirtti. Suudi muhalefetinin üyeleri de kara kuvvetlerinden üst düzey bir subayın kral ile veliaht prensi öldürmek için saraya baskın düzenlediğini söyledi.

SELMAN’IN OFİS MÜDÜRÜ FOTOĞRAF YAYINLADI

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Ofis Müdürü Bedr el-Asakir, sosyal paylaşım ağı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Birkaç gün önce Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen dostluk görüşmesi devam ediyor." ifadesini kullandı.

Ofis Müdürü Asakir'in Twitter hesabında yayınladığı fotoğrafta, Prens Selman'ın ellerini Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin omzuna koyduğu ve yanlarında Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid görülüyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar