Trump'tan İran Devrim Muhafızları açıklaması

ABD Başkanı Trump, ABD'nin İran Devrim Muhafızları'nı (DMO) terör örgütü olarak tanıdığını söyledi.

Trump'tan İran Devrim Muhafızları açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
8 Nisan 2019 Pazartesi 17:23

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin, İran ordusuna bağlı özel kuvvet Devrim Muhafızları'nı terör örgütü olarak tanıdığını duyurdu.

Geçtiğimiz gün Wall Street Journal'ın ismini açıklamayan ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre, Washington yönetimi, İran Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Devrim Muhafızları Ordusu'nu gelecek hafta "yabancı terör örgütleri" listesine dahil edebileceği açıklanmıştı.

Ne olmuştu?

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, ABD'nin İran Devrim Muhafızları Ordusunu terör örgütü ilan etmesi durumunda ABD ordusunu terör örgütleri listesine alacakları tehdidinde bulunmuştu.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Washington yönetimine uyarıda bulunmuş, "DMO'nun terörist ilan edilmesi için çaba gösterenler Netanyahu'nun öncülüğünde ABD'yi yeni bir bataklığa sürüklemek istiyor. Donald Trump'ın ABD'yi yeni bir facia ile karşı karşıya bırakmaması için bunları bilmesinde fayda var." demişti.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar