Trump Putin’i Beyaz Saray’a davet etti

ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Putin’i Beyaz Saray’a davet ettiği belirtildi.

Trump Putin’i Beyaz Saray’a davet etti
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
20 Nisan 2018 Cuma 09:41

ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye yaptığı hava harekatında ABD ve Rusya karşı karşıya gelmişti.

ABD lideri Trump, geçen hafta yazdığı Twitter mesajında "Rusya, Suriye'yi hedef alan füzeleri vuracağına söz verdi. Hazırlan Rusya, çünkü geliyorlar. Üstelik güzel ve yeni ve 'akıllılar'! Kendi halkını öldüren ve bundan keyif alan Gazla Öldüren Hayvan ile işbirliği yapmaman gerekiyor" demiş, hafta sonunda ise Suriye’ye hava harekatı düzenlemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya lideri Vladimir Putin'i Washington'a davet ettiğini açıkladı. Lavrov, iki liderin telefonda görüştüğünü belirtti.

Lavrov’un verdiği bilgiye göre, Trump’ın Putin'e kendisini Beyaz Saray'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağını söyledi. Rusya Devlet Başkanı, muhatabıyla buluşmak için hazır olduğu öne sürüldü.

Rus Dışişleri Bakanı ayrıca, ABD ve müttefiklerinin Suriye'de gerçekleştirdiği füze saldırılarından önce Moskova'nın kırmızı çizgileri Washington'a ilettiğini ve söz konusu saldırılarda kırmızı çizginin geçilmediğini söyledi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar