Trump: Hükümetin kapalı olmasının tek nedeni demokratlar

ABD Başkanı Donald Trump, hükümetin kapalı olmasını tek nedeninin sınır için fon ayırmayan demokratlar olduğunu söyledi.

Trump: Hükümetin kapalı olmasının tek nedeni demokratlar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
9 Ocak 2019 Çarşamba 14:44

ABD başkanı Trump, ulusa sesleniş konuşması yaptı. ABD'nin güney sınırında insani bir kriz yaşandığını söyleyen Trump, "Orada insanların acı çektiği bir döngü var. Bunu durdurmaya kararlıyım. Meksika üzerinden ABD'ye doğru çıktıkları yolda üç kadından biri tecavüze uğruyor. Bizim bozuk sistemimizin en büyük kurbanları kadınlar ve çocuklardır. Bu güney sınırımızda söz konusu olan yasa dışı göçmenliğin trajik bir gerçeğidir" diye konuştu.

Demokratların duvar için geçici bütçede fon ayrılmasına karşı çıktığını hatırlatan Trump, bütçe krizinden dolayı hükümetin iki haftadır kapalı kalması konusunda demokratlara yüklendi.

Trump, "Hükümet tek ama tek bir sebepten dolayı kapalı: Demokratlar sınır güvenliği için fon ayırmıyor. Bu durum 45 dakikalık bir toplantıda çözülebilir. Yarın bunu çözmek için Kongrenin önde gelen isimlerini Beyaz Saray'a davet ettim" ifadelerini kullandı.

ABD lideri, duvarın bedelinin Meksika ile yapılan yeni ticaret anlaşması üzerinden tahsil edileceği iddiasını da konuşmasında yineledi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar