için kaldı

Trump FBI için soruşturma istiyor

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimlerinde yürüttüğü kampanyaya FBI tarafından müdahale edilip edilmediğinin soruşturulması için Adalet Bakanlığı'na resmi başvuruda bulunacağını söyledi.

Trump FBI için soruşturma istiyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
21 Mayıs 2018 Pazartesi 11:15

 ABD Başkanı Donald Trump, FBI için soruşturma istedi. Twitter hesabında paylaşımda bulunan Trump, Adalet Bakanlığı’ndan 2016 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde kampanyasının FBI ya da Obama yönetimi altındaki Adalet Bakanlığı tarafından izlenip izlenmediğinin soruşturulmasını istedi.

“ADALET BAKANLIĞI SORUŞTURMALI”

Trump mesajında, "Buradan talep ediyorum, yarın resmi olarak da başvuruda bulunacağım. Adalet Bakanlığı, FBI tarafından seçim kampanyasına dönük, siyasi nedenlerle bir sızma veya soruşturma gerçekleşip gerçekleşmediğini incelemelidir ve eğer gerçekleştiyse bunun Obama yönetiminde yer alan kişilerin isteğiyle yapılıp yapılmadığı soruşturulmalıdır" ifadesini kullandı.

 Trump geçen hafta yaptığı açıklamada, en az bir FBI çalışanının kampanya ekibine sızdığını söylemişti. Bu iddiayı Trump veya avukatı kanıtlayamadı.

New York'un eski Belediye Başkanı Ruddy Giuliani, Amerikan CNN televizyon kanalına yaptığı açıklamada kendisinin de Trump'ın da böyle bir girişimin gerçekten yaşanıp yaşanmadığını bilmediklerini söyledi.

FBI eski Başkanı Robet Mueller, Trump'ın seçim kampanyası ekibinin Rusya ile olan bağlantılarını ve Rusya'nın 2016 yılındaki seçimlere müdahale edip etmediğini araştırmak için 2017'de özel yetkili savcı olarak görevlendirilmişti.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar