Çin'de 2. Hachiko! Tam 80 gündür aynı yerde bekliyor

Sahibinin öldüğünü bilmeden her akşam buluştukları yere giden Hachiko olayının ikincisi yaşandı. Çin’de bir köpeğin sahibinin öldüğü yerde 80 gündür beklediği belirtildi.

Çin'de 2. Hachiko! Tam 80 gündür aynı yerde bekliyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:58
14 Kasım 2018 Çarşamba 10:14

Çin’de filmlere konu olan Hachiko’nun hikayesi sahibinin öldüğünün bilmeden her akşam buluştukları yere gitmesiyle başmış ve tüm dünyada ilgi uyandırmıştı.

Çin’de tekrar aynı olay yaşandı.  Bir köpeğin sahibinin öldüğü aynı yerde 80 gündür beklediği ifade edildi.

Çin'in özerk bölgelerinden biri olan İç Moğolistan'ın Hotnot kentindeki işlek bir caddede duran ve insanlardan kaçan bir köpeğin görüntüleri Çin'in Facebook'u sayılan 'Sina Weibo' adlı platformda paylaşılınca sosyal medyanın en çok konuşulan konusu haline geldi.

Paylaşılan videonun popüler olmasının ardından Pear Video adlı site köpeğin uzun bekleyişinin arkasındaki hikayeyi araştırmaya koyuldu. Sitede belirtilen habere göre köpek, tam 80 gündür sahibinin öldüğü yerde bekliyor.

Köpeğin her gün orada olduğunu söyleyen bir taksi şoförü "Biz sürücüler bu küçük köpeğe yiyecek bir şeyler veriyoruz ama arabadan inip yanına yaklaşmaya çalıştığımızda hemen kaçıyor" dedi.

Videonun Sina Weibo adlı platformda paylaşılmasının ardından pek çok sayıda kullanıcı yaptığı yorumlarda, köpeğin ne kadar sadık olduğundan bahsetti. Bir kullanıcı küçük köpeğin çok sadık olduğunu ve kendi köpeklerinin de her gün köylerindeki okulun önünde kendisini beklediğini belirtti.

Hachiko ne demek?

Hachiko ne demek diye merak ediyorsunuz, haklısınız. Hachiko hikayesi ile neden bu kadar fenomen oldu? Aslında çok basit. Hachiko, Japonya'da doğan ölünceye kadar sadakatle bağlı olduğu sahibini her gün işe giderken bindiği Shibuya Metro İstasyonu'nun kapısında bekleyen Akita cinsi bir köpekti. 1923 ve 1935 yılları arasında yaşadığı bilinen efsane köpek Hachiko'nun hikayesi neden bu kadar ses getirdi?

Hachiko ve yürek burkan hikayesi

Hachiko ile Hidesabura Ueno yani Profesör Ueno'nun sonsuz sadakatle dolu hikayesi öykülere, romanlara, filmlere konu oldu. Profesör Ueno, iri beyaz bir erkek olan safkan Akita türünü henüz bir bebekken sahipleniyor. Adı da Hachiko oluyor. Köpeklerin insanlarla kurduğu kadim dostluk herkes tarafından biliniyor. Ancak Hachiko ile Profesör Ueno arasındaki sadakat ölümsüz olacak kadar kuvvetli.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar