Suudi Veliaht Prensi'nden Rusya ve Çin açıklaması

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Rusya ve Çin de dahil olmak üzere bir çok petrol üreticisinin gelecekte dünya petrol pazarından yok olacağını söyledi.

Suudi Veliaht Prensi'nden Rusya ve Çin açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
6 Ekim 2018 Cumartesi 17:41

Ekonomisi hala tümüyle petrole dayanan ve gelir kaynaklarını çeşitlendirme çabasına giren Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Bloomberg'le "Petrol talebi 2030 yılına kadar yılda yüzde 1'den yüzde 1.5'a kadar, hatta daha da fazla artabilir. Ama bazıları petrole olan talebin 2030'dan sonra azalacağına inanıyor'' tahminini paylaştı.

"Pek çok petrol üreticisi ülke bir bir ortadan kalkacak"

''Bizim hesaplamamıza göre, birçok petrol üreticisi ortadan kalkacak'' diye devam eden Muhammed bin Selman, bu ülkeleri şöyle sıraladı:

''Biz örneğin, Çin'in petrol üreticisi olarak 5 yıla kadar tamamen ortadan kalkmazsa bile, üretimini büyük ölçüde azaltacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda daha pek çok petrol üreticisi ülke bir bir ortadan kalkacak. Rusya'daki petrol üretimi 19 yıl sonra hızla azalacak, eğer 10 milyon varillik üretimiyle tamamen ortadan kalkmazsa."

Veliaht Prens, Suudi Arabistan'ın bu alanda tehlikede olmadığını ve bu nedenle gelecekte şimdikinden bile fazla petrol satacağını savundu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar