Suudi Arabistan'a füzeli saldırı

Yemen'deki Husiler tarafından Necran bölgesine Balistik füze attı. Suudi Arabistan füzeyi havada imha etti.

Suudi Arabistan'a füzeli saldırı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
22 Nisan 2018 Pazar 22:56

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın yayınladığı habere göre Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri sözcüsü Albay Turki el-Maliki, Yemen'deki Husiler Necran kentine yönelik balistik füzeli saldırı düzenlediğini bildirdi.

Füze havada imha edildi

Albay Turki el-Maliki, Füzenin Husiler tarafından atıldığını belirtirken, Füzenin hava savunma sistemleri tarafından havada imha edildiğini duyurdu.

Husilerin balistik füze saldırılarına devam etmesi hakkında konuşan, "İran'ın Husilere yönelik silah ve füze desteğinin sürdüğü" anlamına geldiğini öne süren Maliki, "İran destekli Husilerin yaptığı bu düşmanca tavrın Birleşmiş Milletler'in 2216 ile 2231 sayılı kararlarının açık bir ihlali olduğunu ve başta Suudi Arabistan olmak üzere bölge güvenliğini tehdit ettiğini" sözlerine yer verdi.

Yemen'de yönetimi ele almak isteyen Husiler başken Sana'nın da içinde bulunduğu bazı bölgelerde 2014 yılından bu yana kontrolü sağlamış durumda. Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyon güçleri, yönetimle birlikte çalışan güçlerle 2015'ten bu yana Husiler ile mücadele ediyor.

Dün Saray yakınlarında silah sesleri duyulmuştu

Dün gece 'Suudi Arabistan'da darbe oluyor' iddiaları ortaa atılmıştı. Başken Riyad'da bulunan kraliyet sarayı yakınlarında çıkan çatışmaların videoları ise sosyal medyada hızla yayıldı.

Görüntülerin ortaya çıkması sonrası uudi Kralı Salman bin Abdülaziz ile oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın güvenliğini sağlamak için kraliyet sarayından çıkartılarak, Riyad askeri üssüne kaçırıldığı iddia edilmişti. Bu iddiaların ardından açıklama yapan Suudi yetkililer çıkan söylentilerin gerçek olmadığını bildirdi.

Riyad polis sözcüsü, kentin Khozama bölgesindeki kontrol noktasında bir drone’un saray yakınlarına müsade edilenden fazla yakınlaştığı ve ilgili kurallara göre yanıt verildiğini aktarmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar