Sri Lanka’da kilise ve otellere bombalı saldırı

21 milyonluk bir nüfusa sahip olan Sri Lanka, Paskalya Yortusu’nu korkunç saldırılar yaşadı… Otel ve kiliselere düzenlenen saldırılarda en az 207 kişi yaşamını yitirdi, 400'e yakın kişi de yaralandı. Saldırıda ölenlerin ikisinin Türk vatandaşı olduğu bildirildi.

Sri Lanka’da kilise ve otellere bombalı saldırı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
21 Nisan 2019 Pazar 09:11

Asya'nın doğusundaki ülkelerden Sri Lanka, Hrıstiyanların Paskalya Bayramı'nı kutladığı bugün kana bulandı.

Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade, Negombo ve Batticaloa'deki kiliseler ile başkent Colombo'da Shangri La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde meydana gelen 7 patlamada en az 207 kişi yaşamını yitirdi, 400'e yakın kişi de yaralandı.

Saldırıda ölenlerin ikisinin Türk vatandaşı olduğu bildirildi.

Sri Lanka ordusunun ayrılıkçı Tamil Kaplanları örgütünün yenildiğini ilan etmesiyle iç savaşın sona erdiği 19 Mayıs 2009'dan bu yana ülkede bu denli büyük saldırılar yaşanmamıştı. Saldırıların niteliği henüz bilinmezken Sri Lanka polisinin daha önceden intihar saldırıları konusunda uyarıldığı ortaya çıktı.

Sekizinci patlama

SriLanka polisi, başkent Kolombo'da sekizinci bir patlama daha meydana geldiğini duyurdu.

Hükümet, ülkede ikinci bir açıklamaya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve tüm sosyal medya servisleri ile mesajlaşma uygulamalarının kapatıldığını duyurdu.

Çavuşoğlu'ndan açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuyla ilgili, "Kilise ve otellerdeki masum insanları hedef alan terör saldırılarını lanetliyorum." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar