için kaldı

Son dakika dünya haberleri... İsrail'de çocuk kitabındaki ifadeler gündem oldu

İsrail Sivil Cephe Komutanlığınca 5. sınıf öğrencilerine dağıtılan a giden öğrencilere dağıtılan kitapçıkta 'doğal afetlerin sadece Tanrı'nın isteği ve iradesine bağlı olduğu' ifadesinin yer alması gündem oldu.

Son dakika dünya haberleri... İsrail'de çocuk kitabındaki ifadeler gündem oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
24 Ocak 2018 Çarşamba 10:55


İsrail'de 5. sınıf öğrencilerine dağıtılan kitapçıkta yer alan ifadeler laiklik karşıtı olarak değerlendirilerek tepki çekti. İsrail ordusuna bağlı Sivil Cephe Komutanlığı'nın acil durumlarda yapılacakların anlatıldığı sivil savunma dersinde 5. sınıfa giden öğrencilere dağıttığı kitapçıkta, 'doğal afetlerin sadece Tanrı'nın isteği ve iradesine bağlı olduğu' ifadeleri yer aldı.

'TERÖR SALDIRISININ ENGELLENMESİ TANRISAL BİR MUCİZE': Haaretz gazetesinin aktardığına göre, kitapçığın depremle ilgili bölümünde "Biliyoruz ve inanıyoruz ki tüm doğal afetler sadece Tanrı'nın iradesi ve isteğiyle olur" denildi.

Gazete dini içeriklerin kitapçığın diğer bölümlerinde de yer aldığını, örneğin 'bir terör saldırısının engellenmesinin tanrısal bir mucize olarak sunulduğunu' belirtti.

ÜLKEDE DİNİ UYGULAMALAR TEPKİ ÇEKİYOR Haaretz'e göre 3. sınıftan 9. sınıfa kadar Yahudi-İsrail kültürünün zorunlu ders olarak okutulması, ders kitaplarına konulan dini içerikli ifadeler, dini grupların topluluklarını tanıtmak için okullara davet edilmesi ve bazıları siyaseten tartışmalı olan Yahudi bölgelerine yapılan okul gezileri tepki çeken uygulamalar arasında.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar