için kaldı

Rusya’dan Ukrayna’ya satılan İHA’lara ilk yorum

Rus Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna’nın Bayraktar model Türk yapımı insansız hava araçları satın almasına ilişkin olarak, “Kiev rejimine silah verilmesi Ukrayna’daki iç krizi kötüleştiren bir faktöre dönüşmemeli” uyarısında bulundu.

Rusya’dan Ukrayna’ya satılan İHA’lara ilk yorum
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:00
13 Ocak 2019 Pazar 19:04

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’ya, Ukrayna’nın Türkiye ile Bayraktar TB2 model Türk yapımı insansız hava aracı (İHA) alımına ilişkin anlaşma imzalaması soruldu.

Zaharova, Kommersant gazetesine demecinde, “İki taraflı askeri-teknik anlaşmalar, her egemen devletin ayrıcalığıdır” diyerek şöyle devam etti:

“Buradaki sorun, Ukrayna’nın bir iç silahlı kriz, esasen de bir iç savaş yaşıyor olması. Bu iç krizin de uluslararası bir boyutu var. Zira sorunun çözümlenmesi için bir dizi ülke ile uluslararası kuruluş arabuluculuk yapmakta. Bunların hepsi de sorunun sadece barışçıl yöntemlerle çözümlesi gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla Kiev rejimine silah verilmesi Ukrayna’daki iç krizi kötüleştiren bir faktöre dönüşmemeli.”

Sputnik’te yer alan habere göre, Ukrayna ordusu için Bayraktar model İHA’ların satın alındığı ilkin Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko tarafından duyurulmuştu. Poroşenko Twitter açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ukrayna ordusu için Türk yapımı Bayraktar TB2 İHA’ları satın alınmasına ilişkin anlaşma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la anlaştığımız gibi imzalandı. Ukrayna ordusunu, NATO standartlarına uygun olan modern modelleriyle yeniden silahlandırmaya devam ediyoruz.”

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar