ABD Suriye'den çekiliyor

ABD'nin Suriye'deki Amerikan askerlerini çekmeyi düşündüğü bildirildi. Trump'ın "Suriye'de DAEŞ'i yenilgiye uğrattık" amacımız buydu açıklamasının ardından Beyaz Saray'dan "çekilmeye başladık" açıklaması geldi.

ABD Suriye'den çekiliyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
19 Aralık 2018 Çarşamba 16:33

Washington Post'un haberine göre, ABD ordusunun Suriye'nin kuzeydoğusundaki askerlerini çekmeyi düşündüğü kaydedildi. Pentagon, Suriye'den tamamen çekilmeyi değerlendiriyor.

Gazetenin haberinde ABD yetkililerinin, askerleri bölgeden derhal çekmeye başlama planlarını bildirmeye başladığı ifade edildi.

Reuters haber ajansına konuşan bir ABD'li yetkili ise, "Suriye'den tüm askerleri çekmeyi değerlendirdiklerini" açıkladı.

Trump'tan Suriye'den çekilme açıklaması

Bu haberin ardından kısa bir süre sonra ABD Başkanı Donald Trump, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Suriye'de DAEŞ'i yenilgiye uğrattık, başkanlığım döneminde orada olmak için tek nedenim buydu" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray açıkladı: Suriye'den çekilmeye başladık

ABD Başkanı Trump'ın açıklamasından sonra Beyaz Saray'dan da bir açıklama geldi. Açıklamada, "DAEŞ'le mücadelede yeni sayfaya geçilirken ABD askerleri ülkeye dönmeye başladı" denildi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da Trump tarafından çekilme emrinin kendilerine verildiğini duyurdu.

Pentagon'dan yalanlama

Pentagon sözcüsü Albay Bob Manning iddiaları yalanlayarak şu ifadeleri kullandı: “Şu an için ortaklarımızla birlikte ve ortaklarımız kanalıyla çalışmaya devam ediyoruz.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar