için kaldı

Putin'den Kuzey Kore açıklaması

Kuzey Kore lideri Kim ile tarihi bir zirve gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Putin "Kuzey Kore, egemenliğini korumak için güvenlik garantisine ihtiyaç duyuyor" dedi.

Putin'den Kuzey Kore açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
25 Nisan 2019 Perşembe 21:03

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore’nin egemenliğini korumak için güvenlik garantisine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Görüşmeden oldukça memnun olduğunu bildiren Putin, Kim’in bütün konularda yeterince açık bir şekilde müzakerelerde bulunduğunu anlattı.

Putin, ikili ilişkiler, yaptırımlar, ABD-Kuzey Kore ilişkisi, Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması konularını detaylı bir şeklide ele aldıklarını dile getirdi.  

19-04/25/ana-manset-1556202369.jpg

Uluslararası hukukun gücünü geri kazanmasının önemli olduğunu belirten Putin, dünyadaki durumu uluslararası hukukun belirlemesi gerektiğini kaydetti. Bunu başarmaları halinde dünyadaki zor durumları çözmenin ilk adımını atacaklarını söyleyen Putin, bu ilk adımın Kuzey Kore'nin silahsızlanması olacağını dile getirdi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar